Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/16/9680666t1ha7cd.jpg)
Garšīga un veselīga laša recepte darba dienas vakaram.
4 personām
Nepieciešams
4 laša filejas
3 seleriju kāti
1 baltais sīpols
2 citroni
2 ēd.k. sakapātu pētersīļu
estragona lapiņa
jūras sāls
melnie pipari
Pagatavošana
Seleriju kātus nomazgā un sagriež plānās šķēlēs. Sīpolu notīra un smalki sagriež. Pētersīļus sakapā. Sagrieztās sastāvdaļas liek bļodā, pievieno estragona lapiņas un apslaka ar viena citrona sulu. 4 folijas gabalus apziež ar olīveļļu. Tajos liek laša filejas, uzber sāli, piparus, un virsū kārto seleriju, sīpolu un zaļumu maisījumu. Foliju aizloka ciet un sālītos laša gabalus cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā 20 minūtes. Gatavu lasi pasniedz, atverot foliju, bet neizņemot no tās.