Skip to footer
Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis
Iesūti ziņu!

Studentu kēkss (1)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Šis ir kēkss no mammas pavārgrāmatas, kurai dažas lapas no biežās pāršķiršanas ar taukainiem pirkstiem kļuvušas puscaurspīdīgas un dažviet mammas reeptes nomaina mani un māsas skricelējumi bērnišķīgā rokrakstā.

Ko līdzīgu jau esmu taisījusi, bet uzskatu par vajadzīgu pubicēt arī šo – mammas gatavotu, ar daudz, daudz rozīnēm un lauku olām. Visi ēdieni, ko gatavojusi mamma, garšo kaut kā labāk. Vai ne?

Recepte
- trīs olas
- 150 grami sviesta
- 250 grami kefīra
- tējkarote sodas
- 300 grami cukura
- pāris tējkarotes vaniļas cukura
- 480 grami miltu
- dažas ēdamkarotes kakao
- rozīnes

Izlasa recepti un sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Izkausē sviestu. Mums gan bija margarīns, jo nevienam nebija vaļas skriet uz veikalu pēc sviesta. Pieber cukuru.

Nevar aizmirst par vaniļas cukuru. Mums – pašaisīts.

Piesit lauku olas.

Pievieno kefīru, kur izšķīdināta soda.

Iemaisa miltus.

Raksta foto

Pieber labi daudz nomazgātu rozīņu.

Trešdaļu mīklas atsevišķā bļodiņā sajauc ar kakao. Kēksa formā liek trešdaļu gaišās mīklas, kam seko tumšā un pa virsu atkal liek gaišo mīklu.

Tas arī viss – liek cepties un gaida, kad būs gatavs. Tas notiek aptuveni 45 minūšu laikā.

Komentāri (1)
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu