Skip to footer
Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis
Iesūti ziņu!

Biezpiena virtuļi (1)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Man jau sen gribējās nopirkt virtuļu pannu, lai beidzot varētu tos uzcept. Jā, nav problēmu nopirkt virtuli kādā kafejnīcā – ir gan eļļā ceptie ar pūdercukuru, gan tie ar spilgtajām glazūrām, ko bieži vien sauc par donutiem, bet man tik un tā gribējās pamēģināt pašai pie tādiem tikt. Nesen nopirku pannu un ķēros pie darba. Šoreiz izmēģināju recepti no pannai līdzi nākušās grāmatiņas. Sanāca tiešām garšīgi, vēl tikai jāiemanās notrāpīt pareizās proporcijas glazūrai (bez tās gan mierīgi var arī iztikt).

Recepte
- 200 gramu piena
- 4 ēdamkarotes kukurūzas eļļas
- 100 grami vājpiena biezpiena
- 80 grami cukura
- tējkarote vaniļas cukura
- norīvēta miziņa un sula no viena citrona
- 200 grami miltu
- pusotra tējkarote cepamā pulvera
- šķipsna sāls

Pagatavošana

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

Bļodā lej pienu un eļļu.

Pievieno biezpienu.

Norīvē citronam miziņu un izspiež sulu. Pievieno mīklai.

Pieber cukuru un vaniļas cukuru, izmaisa. Pievieno miltus, cepamo pulveri un sāli un kārtīgi izmaisa, lai mīkla būtu vienmērīga.

Raksta foto

Virtuļu pannu ietauko (es to nopūtu ar eļļas aerosolu), mīklu liek konditorejas maisiņā.

Mīklu iespiež pannas iedobītēs un liek cepties uz kādām 15 minūtēm.

Raksta foto

Kad virtuļi gatavi un ir zeltaini brūni, tos ņem ārā no krāsns un izkrata no pannas.

Raksta foto

Padzesē un, ja gribas, pārklāj ar glazūru un apkaisa ar pārtikas dekoriem.

Es mēģināju jaukt pūdercukuru ar citronu sulu. Pirmajā reizē neizdevās, bet otrajā jau bija drusku labāk un glazūra pat turējās uz virtuļiem, nevis nolija nost.

No šā mīklas daudzuma sanāca gandrīz divas plātis ar virtuļiem.

Komentāri (1)
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu