/nginx/o/2018/07/16/9697425t1h9e77.jpg)
Vēl pavisam nesen ēdieniem nepievienoju vīnu (ar vienu izņēmumu - vīnā sautētu jēra cisku), pat ja recepte to prasīja. Nevarētu teikt, ka tās bija bailes, ka ēdiens iegūs dīvainu vai nepierastu garšu. Tas nebija arī skopums, kas bakstīja - neiznieko labu mantu! Paldies Dievam, bet tas periods ir beidzies un lūdzu - te ir viena bezgala garda aromātiska vista, kas cepta baltvīnā. Kopā ar kartupeļiem.
2-4 porcijām nepieciešams
- 2 lielie vistas šķiņķīši
- 4-5 kartupeļi
- 100-150 ml sausā baltvīna
- 2 sarkanie sīpoli
- 3-4 ķiploka daiviņas
- sāls
- augu eļļa cepšanai
- pāris zariņu rozmarīna
Pagatavošana
Šķiņķīšus sagriež uz pusēm, ierīvē ar sāli un apcep eļļā no abām pusēm zeltaini brūnus. Kartupeļus nomizo un sagriež daivās. Cepamā formā liek kartupeļus, uz pusēm pārgrieztus sīpolus, ķiploka daiviņas, vistas gabalus, rozmarīnu un pārlej ar vīnu. Ja šķidruma par maz, pielej klāt mazliet ūdens. Liek cepeškrāsnī 200 grādos un cep ~stundu, ik pa laikam gabalus apgrozot un aplaistot ar šķidrumu.