Skip to footer
Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis
Iesūti ziņu!

Krāsnī cepta vista ar kartupeļiem

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Vēl pavisam nesen ēdieniem nepievienoju vīnu (ar vienu izņēmumu - vīnā sautētu jēra cisku), pat ja recepte to prasīja. Nevarētu teikt, ka tās bija bailes, ka ēdiens iegūs dīvainu vai nepierastu garšu. Tas nebija arī skopums, kas bakstīja - neiznieko labu mantu! Paldies Dievam, bet tas periods ir beidzies un lūdzu - te ir viena bezgala garda aromātiska vista, kas cepta baltvīnā. Kopā ar kartupeļiem.

2-4 porcijām nepieciešams

  • 2 lielie vistas šķiņķīši
  • 4-5 kartupeļi
  • 100-150 ml sausā baltvīna
  • 2 sarkanie sīpoli
  • 3-4 ķiploka daiviņas
  • sāls
  • augu eļļa cepšanai
  • pāris zariņu rozmarīna

Pagatavošana

Šķiņķīšus sagriež uz pusēm, ierīvē ar sāli un apcep eļļā no abām pusēm zeltaini brūnus. Kartupeļus nomizo un sagriež daivās. Cepamā formā liek kartupeļus, uz pusēm pārgrieztus sīpolus, ķiploka daiviņas, vistas gabalus, rozmarīnu un pārlej ar vīnu. Ja šķidruma par maz, pielej klāt mazliet ūdens. Liek cepeškrāsnī 200 grādos un cep ~stundu, ik pa laikam gabalus apgrozot un aplaistot ar šķidrumu.

Komentāri
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu