Silti un svaigi salāti ikdienai.
Krāsnī cepta laša salāti
Lasim
Laša fileja – 600 g
Sinepju sēklas – 2 ēdamk.
Medus – 1 ēdamk.
Apelsīns – 1 gab.
Sāls – 1 tējk.
Ingvers – 2 cm
Salātiem
Spināti – 100 g
Burkāni – 3 gab.
Apelsīni – 3 gab.
Baltais redīss – 1 gab.
Olīveļļa Extra virgin – 3–4 ēdamk.
Medus – 1 tējk.
Franču sinepes – 1 tējk.
Pagatavošana
Laša fileju liek uz pannas ar ādu uz leju. Pa virsu lej medu, sajauktu ar apelsīna sulu un rīvētu ingveru. Pārkaisa ar sāli un sinepju sēklām.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 170 °C. Liek lasi cepties
15–18 minūtes.
Nomizo burkānus un redīsu. Noskalo spinātus, liek traukā un pa virsu jauc strēmelītēs sagrieztus, rīvētus burkānus ar redīsiem.
Apelsīniem izgriež filejas un pieliek salātiem. No sulas, kas veidojusies, filējot apelsīnus, gatavo mērci, pievienojot olīveļļu, medu un sinepes.
Īsi pirms pasniegšanas salātus apslaka ar mērci.
Avots: Aikāgaršo