/nginx/o/2018/07/16/9725357t1hc455.jpg)
Šis biezpiena sacepums ir īsts gardums. Tomēr tas arī ir ļoti sātīgs - kārtīgs ēdiens launagam!
Nepieciešams:
- 400 g biezpiena,
- ½ gl mannas,
- ½ gl jogurta, skāba krējuma vai kefīra,
- 2 ēd.k cukura,
- sauja rozīņu,
- 1 burkāns,
- 1 banāns,
- 2 olas,
- šķipsniņa sāls
- citronskābes.
Drupačām: rieksti, sviests, milti un cukurs vienādās daļās.
Pagatavošana
Izvāra burkānu, nomizo, sablendē kopā ar banānu. Jogurtu sajauc ar mannu. Olas baltumus atdala no dzeltenumiem un saputo ar šķipsniņu sāls, līdz sāk veidoties putas, tad pievieno 1 ēd.k. cukura un turpina putot, pievieno citronskābi un saputo stingrās putās.
Dzeltenumus saputo ar 1 ēd.k. cukura gaišā krēmveida masā. Ieputo biezpienu, uzbriedušo mannu, banānu un burkānu biezeni, iemaisa rozīnes un iecilā olas baltumus. Veidnē ieklāj cepamo papīru, apsmērē ar sviestu un ielej masu. Cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 40 minūtes.
Pēc pirmajām 15 minūtēm uzber drupačas: sviestu sadrupina kopā ar cukuru, miltiem un apceptiem, sasmalcinātiem riekstiem. Cep gatavu.
Pirms izņemšanas no veidnes ļauj atdzist. Pārkaisa ar pūdercukuru.