Šodienas redaktors:
Marina Latiševa
Iesūti ziņu!

Pupiņu un maltās gaļas sautējums

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: amam.lv

Šis sautējums ne vien ātri pagatavojams, bet arī bezgala garšīgs! Pikants, ar savu raksturiņu, tieši šādi ēdieni mani visvairāk uzrunā. Ar to var dažādi variēt un eksperimentēt. Mainīt dārzeņus, gaļas veidus, un rezultātā tik un tā sanāks ļoti garšīgi! Pupiņu sautējums ir viens no maniem firmas ēdieniem, kas tiek celts galdā samērā bieži.

Sastāvdaļas

  • Konservētas pupiņas (tomātu pastā, var izmantot jebkādas, dažādība vienmēr ir laba!)
  • Maltā gaļa 400 g
  • Paprika 1 gab.
  • Ķiršu tomāti 5 gab.
  • Cukīni 1 gab.
  • Sīpols 1 – 3 gab.
  • Ķiploku galviņa
  • Lečo
  • Čili pipars 1 gab. (bez sēklām)
  • Koriandrs (buntīte)
  • Maltā paprika 1 tējk.
  • Tomātu pasta (pēc garšas)
  • Novārīts, karsts ūdens (ja nepieciešams)
  • Garšvielu mix
  • Sāls un pipari (pēc garšas)
  • Krējums

Pagatavošana

  1. Sakarsētā pannā liek malto gaļu ar sakapātiem sīpoliem un caur ķiploku spiediizspiestiem ķiplokiem, apcep uz lielas liesmas kādas 10–15 minūtes, ik pa laikam apmaisot.

    amam.lv

  2. Tikmēr nomazgā un sagriež dārzeņus, čili pipariem izņem sēkliņas un balto viduci, ja nevēlaties, lai būtu ass. Smalki sakapā koriandra lapiņas un apber sautējumu, visu apmaisa. Koriandra vietā var izmantot tieši tos zaļumus, kas jums vislabāk garšo. Apber ar garšvielām. Apmaisa un apcep kādas 5 min.

    amam.lv

  3. Pupiņām notecina šķidrumu, ja tās ir savā sulā, bet, ja ar tomātu pastu, atstāj tāpat un liek klāt pie sautējuma.

    amam.lv

  4. Pieliek klāt lečo, vēl garšvielas un nedaudz ūdens. Visu kārtīgi apmaisa.

    amam.lv

  5. Sautē, līdz dārzeņi mīksti. Pasniedz karstu, ar zaļumiem un krējumu.
Komentāri
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu