Lašu zvejas aizlieguma laikā pieķer daudz maluzvejnieku (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Skruzis / LETA

Par spīti lašu zvejas aizliegumam, Valsts vides dienesta inspektori aizturējuši vairākus maluzvejniekus, kuri ignorē lašu nārsta laiku un cenšas tikt pie aizliegtā loma.

Valsts vides dienesta Zvejas kontroles departamenta direktors Felikss Klagišs pastāstīja, ka maluzvejnieki lašu nārsta laikā uzdarbojas ļoti aktīvi - nedēļas laikā tiek pieķerti vairāk nekā desmit aizliegtā loma kārotāji.

Inspektori arī nākuši uz pēdām veselai lašu pārpircēju ķēdei, un saistībā ar lašu tirdzniecību ir konstatēti trīs dažādi pārkāpumi vienas pārbaudes laikā. Patlaban sadarbībā ar policiju tiek noskaidrots, kāda ir lašu izcelsme. Klagišs gan nevarēja nosaukt konkrētu tirdzniecībā konstatēto lašu apjomu, bet runa varētu būt par vairākiem desmitiem kilogramu.

«Liela daļa lašu ir no Norvēģijas, bet ir otra daļa, kas noteikti nav no Norvēģijas,» noteica Klagišs, piebilstot, ka vēl ir gaidāma saruna ar iesaistītajiem uzņēmējiem, lai viņi uzrādītu zivju izcelsmes dokumentus. Plašāk gan viņš pagaidām nevēlējās stāstīt par šo gadījumu, jo vēl ir jānoskaidro vairāki fakti.

Kopumā oktobrī saistībā ar lašu, taimiņu un foreļu nārsta aizsardzības pasākumiem oktobrī upēs ir notikuši 124 reidi un trīs pārbaudes tirdzniecības vietās. Pārbaužu laikā ir izņemti 106 tīkli, četri zivju murdi, divi žebērkļi. Vides inspektori un noformējuši 44 administratīvā pārkāpuma protokolus, piemērojot kopumā 2805 latu naudas sodus. Piemēroto zaudējuma atlīdzību kopsumma oktobrī bijusi 1455 lati.

Lašu nārsta laiks parasti ir oktobrī un novembrī.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu