Labdarības projektā «Draugs draugam» daži dzīvnieki jau atraduši mājas (3)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Labdarības projekts «Draugs draugam» uzņem apgriezienus, un patversmi apciemo aizvien jauni dzīvnieku mīļotāji. Šobrīd Rīgas patversmē Ulubele mitinās vairāk nekā 200 pamesti dzīvnieki, kuri ir pelnījuši siltas mājas un mīlestību. Tuvojoties ziemas sezonai, dzīvniekiem nepieciešami labāki sadzīves apstākļi, ko ierobežoto iespēju dēļ patversme nevar pilnībā nodrošināt.

Lai informētu cilvēkus par viņu iespējām palīdzēt mūsu mazajiem brāļiem, 13 Latvijā cienīti un pazīstami cilvēki ir kļuvuši par patroniem kādam no patversmes iemītniekiem.

Foto: Publicitātes foto

Samoilova un Znotiņa izvēlētie dzīvnieki jau atraduši mājas

Patversmes Ulubele vadītāja Ilze Džonsone vēsta, ka patroniem noteikti piemīt kāda maģiska aura! Divi no trim Aleksandra Samoilova apčubinātajiem kaķiem pāris dienas pēc sportista apmeklējuma jau tikuši pie jaunām mājām! Tāpat arī Kaspara Znotiņa izvēlētais dzīvespriecīgais suņuks jau ir pie sava saimnieka.

Aktuālākais darbs būtu piepildīt šobrīd pustukšo malkas šķūni

Jebkurš interesents var dot savu artavu Ulubeles iemītnieku dzīves apstākļu uzlabošanā. Ilze Džonsone uzsver, ka aktuālākais darbs būtu piepildīt šobrīd pustukšo malkas šķūni, lai garajos ziemas mēnešos patversme būtu pietiekami apsildīta. Arī projekta patroni dzīvniekiem ir sagatavojuši ko īpašu. Piemēram, Dagmāra Legante kā ciemakukuli mazajiem draugiem bija atvedusi kasti ar krietni daudziem kauliem, ko suņukiem likt uz kārā zoba.

Foto: Publicitātes foto
Tomēr, protams, vissvarīgākais ir katram dzīvnieciņam atrast īpašnieku!

TV personība Agnese Varpiņa: «Pirms vairākiem gadiem manā mājā nonāca no cilvēku nežēlības cietusi kaķene. Viņa bija izmesta no mājām un iekūlusies pamatīgās nepatikšanās. Jau no rīta, ejot uz darbu, dzirdēju, ka kaut kur ņaud kaķis, taču vakarā, kad pārnācu no darba, ņaudēšana jau bija pārvērtusies izmisīgā raudāšanā. Paņēmu lukturi un gāju meklēt - kaķis bija iekļuvis nelaimē un saviem spēkiem netiktu galā. Protams, naivi, bet izziņoju kaimiņiem un vietējai veterinārajai klīnikai, ka atrasta kaķene, bet neviens neatsaucās. Bija kaimiņi, kas teica, ka esot pamesta uz ielas. Tā manā ģimenē ienāca kaķene Baiba. Un daži cilvēki toreiz it kā ar tādu smīnu teica – nu ko jūs, to izmesto dzīvnieku ir tik daudz, priekš kam tas viss, visus jau nepaglābsiet. Bet ziniet, mana atbilde ir - cilvēku jau arī ir daudz, nu ko, glābsim katru vai tomēr ne?»

Foto: Publicitātes foto
Priecāsimies, ja, nākot uz izstādi, apmeklētāji līdzi paķers pašam vairs nevajadzīgu lietotu vai jaunu segu,

kas ziemas mēnešos ļoti noderēs kādam no patversmes iemītniekiem!

Projekta «Draugs draugam» patroni

Agnese Kleina – modes blogere

Agnese Vārpiņa – TV personība

Aleksandrs Samoilovs – volejbolists

Aigars Apinis – paralimpiskais čempions

Artūrs Irbe - hokejists

Dagmāra Legante – modele, TV personība

Foto: Publicitātes foto

Gundega Bičevska – žurnāla Shape galvenā redaktore

Jekaterina Zilpauša – projekta iniciatore, Galleria Riga mārketinga vadītāja

Kaspars Znotiņš – Jaunā Rīgas teātra aktieris

Kārlis Kazāks – mūziķis

Marija Romija Zeltiņa – Marijas kūku saimniece

Māra Upmane Holšteina – dziedātāja

Patversme Ulubele atrodas Rīgas rajonā, Stopiņu novada Līčos.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu