Cirma ezerā aiztur maluzvejniekus ar 28 zvejas tīkliem

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ludzas novada Cirma ezerā Valsts vides dienesta (VVD) inspektori ceturtdienas vakarā aizturējuši divus vīriešus, kuru laivā atradušies 28 zvejas tīkli 1800 metru kopgarumā, pastāstīja VVD Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes direktora vietnieks Nikolajs Liskins.

Inspektori divus 1959. un 1973.gadā dzimušos vīriešus aizturējuši Cirma ezerā aptuveni 50 metru no krasta, kad vīrieši devās ezerā uz nelikumīgajai zvejai nolūkoto vietu. Laiva zvejai bija aprīkota ar elektromotoru.

Abas personas nelikumīgajā zvejā valsts vides inspektoriem šā gada laikā izdevās pieķert jau otro reizi. Pirmo reizi tas notika šā gada martā, kad abi vīrieši personu grupā Cirma ezerā zvejoja ar četriem tīkliem.

Toreiz lomā viņiem bija seši zandarti. Par zvejas noteikumu pārkāpumu martā personām tika piemēroti administratīvie naudas sodi 300 un 400 latu apmērā, zvejas tīklu konfiskācija, kā arī pieprasīts atlīdzināt zivju resursiem nodarītos zaudējumus 750 latu apmērā.

Saskaņā ar valdības noteikumiem par rūpniecisko zveju iekšējos ūdeņos Cirma ezers ir to ezeru skaitā, kur aizliegts zvejot visu gadu.

Par šo gadījumu ir ierosināta administratīvā pārkāpuma lietvedība.

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā par zvejas noteikumu pārkāpumu fiziskajām personām ir paredzēts naudas sods no divsimt līdz piecsimt latiem, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanas rīkus, kā arī peldošos līdzekļus ar aprīkojumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu