Diānas tēvs: «Nepieļauju, ka vainīga ir Baiba»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Nežēlīgi noslepkavotās desmit gadus vecās dobelnieces Diānas Kozlovskas īstais tēvs Andris pat nespēj iedomāties, ka šajā ģimenes traģēdijā būtu vainojama apcietinātā Diānas māte Baiba. Viņš arī šaubās, ka uz ko tādu ir spējīgs Baibas draugs, kurš arī atrodas apcietinājumā aizdomās par šo noziegumu.

«Es tomēr viņu labi pazīstu — desmit gadus laulībā nodzīvojām. Domāju, ka viņa nevar būt vainojama,» uzskata Diānas tēvs, piebilstot, ka viņam ziņa par Baibas apcietināšanu bijusi milzīgs šoks. «Es pat īsti nezinu, par ko viņa apcietināta — man neviens nesaka.»

Brīdī, kad Diānas māti apcietināja, tēvs kopā ar savu tanti uzņēmās rūpes par otru abu kopīgo bērnu — astoņgadīgo Artūru. «Šobrīd jau oficiāli esmu nokārtojis visus dokumentus, lai arī likumīgi varētu uzņemties rūpes par dēlu. Protams, mums neiet viegli. Dēlam bāriņtiesa atradusi pat divus psihologus, kas ar viņu strādā, — pamazām jau situācija uzlabojas, dēls kļūst mierīgāks,» stāsta tēvs, atzīstot, ka puisēnam gan pagaidām netiek izpausts, kur atrodas viņa māte. «Godīgi sakot, pat es to īsti nezinu — zinu, ka viņa ir apcietināta, bet, vai atrodas Dobelē vai varbūt jau sieviešu cietumā, policija pat to neatklāj.»

Viņam ir grūti noticēt, ka Diānas māte tiek turēta aizdomās pašas meitas slepkavības lietā. «Es taču zinu, kādas viņām bija attiecības: Baiba vienmēr Diānai vēlēja tikai to labāko, tāpēc mans prāts tam atsakās ticēt,» saka tēvs.

Viņš tajā liktenīgajā dienā Dobelē nav bijis, tāpēc arī informācija par to, kas varēja vai notika, ir visai skopa — tikai tas, kas dzirdēts un jau plaši zināms sabiedrībā: Diāna izgājusi no mājas un pazudusi. Tēvs nespētu noticēt arī nelaimes gadījumam, kura sekas Baiba un viņas draugs vēlāk būtu centušies noslēpt. Arī no paziņām dzirdētais par Diānas draugu neapstiprina, ka šis vīrietis būtu spējīgs uz vardarbību. «Cik man stāsta, viņš neesot tāds. Jā, dzirdēju, ka runā par viņa agresiju, bet nedomāju, ka tas atbilst patiesībai, — cilvēki daudz ko pieliek klāt,» spriež tēvs, piebilstot, ka tagad nekas cits neatliek kā nogaidīt, līdz situācija kļūst skaidrāka, tad arī paša spriedumiem varētu būt lielāks pamats. «Man tagad galvenais ir rūpēties par dēlu. Dzīve nevar būt apstājusies — man jādomā par viņa nākotni. Jāsaņemas...» teic vīrietis.

Tiesa šobrīd lēmusi, ka gan Baibai, gan viņas draugam apcietinājumā jāatrodas līdz 21. oktobrim, tad atkal tiks skatīts, vai drošības līdzekli mainīt.

Kopš pēdējās tiesas sēdes, kad Zemgales apgabaltiesā tika skatīta drošības līdzekļa maiņa Baibai Kozlovskai, viņas advokāte Elza Bokuma ar savu aizstāvamo nav runājusi. «Es jau esmu tikai valsts nozīmēts advokāts — ja mani izsauc uz tiesu, ierodos. Citādi man šobrīd nekādas saistības ar šo lietu nav. Iespējams, ka abi apcietinātie izvēlas sev citu advokātu, par kura pakalpojumiem arī maksā. Taču, cik zinu, viņiem šim nolūkam trūkst līdzekļu,» stāsta advokāte.

Jautāta, vai Baiba vai arī viņas draugs nav lūguši tikšanos ar advokāti, viņa atbild — nē. «Tas jau būtu advokāta izsaukums, un tāda vizīte maksātu 15 latus,» tā E. Bokuma. Advokāte saprot, ka apcietinātajiem šobrīd klāt nav naudas, taču viņa spriež, ja advokāts būtu nepieciešams, gan jau radi, draugi izpalīdzētu. «Nav viņi bez radiem un draugiem — gan kāds palīdzētu samaksāt advokātam,» saka E. Bokuma.

Diānas tēvs atzīst, ka nepieciešamības gadījumā varētu samaksāt par advokāta vizīti Baibai. «Taču man nav informācijas, ka viņai tas būtu nepieciešams, — es taču pat nevaru ar viņu nekā sazināties. Protams, arī man liekas naudas nav, taču, kamēr man nav zināmi pierādījumi, kas tiešām apliecinātu Baibas vainu, es varētu viņu atbalstīt.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu