Aprēķins attiecībās — Mēness divas puses

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA

Ir viens noslēpums, par kuru arī mēs nerunājam un no kā kaunamies. Bet par to noteikti ir jādomā, ja patiešām ko vēlamies izmainīt savā dzīvē. Noslēpums ir tāds, ka visiem cilvēkiem neatkarīgi no dzimuma skauž citu panākumi.

«Sarkano acu» slimība

Arī skaudība ir emocija, kurai ar realitāti nav nekāda sakara. Skaužot nevar uzlabot savu dzīvi, var tikai saslimt no aizvainojuma par to, ka neesi tik labi iekārtojies kā kaimiņš vai radiniece. Bet nevajag taču sevi, kad jau tā ir slikti, vēl papildus sodīt ar slimībām!

Tieši skaudība neļauj daudzām sievietēm ieraudzīt sev blakus to izredzēto, kuru dzīve viņai dāvā. Totālā sekošana svešiem panākumiem, kuru ķīniešu gudrie nosaukuši par «sarkano acu» slimību, ir daudzu nelaimju iemesls.

Ar šādām no skaudības iekaisušām acīm daudzi puiši un meitenes iziet dzīvē, kur viņus sagaida nevis Mīlestība, bet nežēlīga realitāte, kurā visas lomas ir jau sadalītas. Dzīves lugā ir daudz kalpu un pavisam maz kungu, daudz nabago un pavisam maz bagāto. Bet skaudība saka: centies, un tu ieņemsi savu vietu zem saules! Cilvēks cenšas, bet nekas liels nesanāk. Taču tad uzspīd laime — viņā kāds iemīlas! «Lūk, kas glābs mani no trūkuma un likteņa nelabvēlības!» domā cilvēks. Bet vārdos saka: «Cik brīnišķīgi, ka mēs satikāmies! Es visu mūžu meklēju tieši tevi!»

Tālāk visi jūt kaut kādu apmānu, bet nespēj to izskaidrot. Attiecības ir, tikai tās savā būtībā vairāk atgādina Vecīša un Zelta zivtiņas attiecības, nevis divu romantiski iemīlējušos vai uz ģimeni orientētu mīlošu partneru attiecības.

Lepnības suģestija

Lepnība, pirmkārt, ir agresīvu domu un darbību summa, kas vērsta uz sevis aizsargāšanu. Cilvēka dvēselē tā ieņēmusi konkrētu dabiskas vajadzības vietu — mīlēt, nejūtot bailes. Otrkārt, lepnība ir vēlēšanās dzīvot tā, lai citiem skauž.

Jo cilvēks vairāk uztraucas par savu vietu zem saules, jo slimāka kļūst viņa psihe. Lepnībai nav ne vecuma, ne izskata ierobežojumu. Attiecībās lepnības skartajiem ir svarīgi, lai partneris būtu sabiedrībā pazīstams cilvēks. Jo sieviete būs atpazīstamāka, jo vairāk pēc viņas tieksies vīrieši, pat ja viņai būtu atbaidošs izskats un neciešams raksturs.

Neviens vīrietis nepaliek vienaldzīgs, ieraugot sievieti braucam pie stūres augstas klases automašīnā. Tas viņiem nozīmē, ka sieviete pie stūres nav parasta sieviete, bet īpaša — viņa ir patstāvīga un pati spēj nopelnīt naudu.

Vīriešiem patīk šķirstīt žurnālus, lai pabarotu sevi ar skaistumu. Viņiem patīk skaistas sievietes — tādas kā uz žurnālu vākiem. Tas glaimo viņu lepnībai. Ja sieviete ar savu izskatu, stāvokli sabiedrībā un bagātību apmierina partnera lepnību, viņš nekad viņu nepametīs.

Sievietēm tā ir skaudība, kas liek šķirstīt tos pašus žurnālus. Šķiet, jo vairāk skaties, jo labāka kļūsti pati. Bet patiesībā tas ir slimīgi. Tikai aiz skaudības par citu panākumiem un naudu cilvēks skrien pirkt tieši tās lietas, kuras lieto «debesu iemītnieki»: veļu, kosmētiku, apavus, pulksteņus utt. Protams, šis mehānisms darbojas neapzināti, prāta līmenī tas nenonāk. Neviens no mums nespēj izsekot savām domām tik rūpīgi, lai apzinātos, kur tās rodas.

Diemžēl tā ir vēl viena šā laika patiesība — cilvēki nedzīvo no Mīlestības, viņi dzīvo no prestiža. Sievietēm ir tendence «mesties» uz nodrošinātiem vīriešiem. Turpretī vīrieši, kuri nobaudījuši noteikta dzīves līmeņa garšu, saprot, ka saejoties ar nenodrošinātu meiteni, viņa dzīves līmenis kritīsies. Vīrieši to intuitīvi jūt un tāpēc dara visu, lai no laulības ar tādu izvairītos.

(Raksta fragments. Materiāls sagatavots, ņemot vērā psihologa Mihaila Ļežepjokova viedokli.)

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu