Visticamāk, par Gulbja drošības līdzekli lems bez viņa klātbūtnes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par atstādinātā Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienesta virsnieka Edgara Gulbja drošības līdzekli tiesa, visticamāk, lems bez viņa klātbūtnes.

Kā aģentūrai LETA norādīja Olaines cietuma slimnīcas galvenais ārsts Māris Jirgens, Gulbja veselības stāvoklis joprojām nav pietiekami labs, lai varētu veikt konvojēšanu.

Advokāts Kārlis Paleps aģentūrai LETA pastāstīja, ka lūdzis tiesai nodrošināt arī paša Gulbja klātbūtni slēgtajā tiesas sēdē, kas notiks ceturtdien, 1. novembrī, plkst. 10. Tomēr galīgo lēmumu pieņems ārsti.

Jau ziņots, ka Paleps piektdien, 26. oktobrī, iesniedza tiesā pieteikumu, prasot grozīt Gulbja drošības līdzekli un turpmāk nepiemērot viņam apcietinājumu. «Ja pirms mēneša tika uzskatīts, ka izmeklēšana ir sākotnējā stadijā un Gulbis varētu to traucēt, tad šobrīd nav redzams, kā drošībnieks varētu kaitēt šim procesam, jo izmeklētājiem tika dots pietiekami ilgs laiks, lai veiktu visas nepieciešamās darbības, kamēr Gulbis atrodas apcietinājumā,» aģentūrai LETA norādīja Paleps.

Advokāts pastāstīja, ka ar Gulbi patlaban tiekas tikai tā persona, kura pieņem drošībnieka liecības par procesu, kas ierosināts saistībā ar viņa aizturēšanu un notikumiem uz Salu tilta. Ne par ko izmeklētāji Gulbi patlaban neiztaujājot. «Tagad viņš jau jūtas labāk, un, lai gan Gulbim vēl jānēsā fiksators ap kaklu, viņš var staigāt un pilnvērtīgi sarunāties, kas sākotnēji nebija iespējams,» pastāstīja Paleps.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu