33% vīriešu atteiktos no pokera spēles par labu vakaram ar sievieti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Farmācijas kompānijas «Nycomed» veiktajā aptaujā noskaidrots, ka 82% Latvijas vīriešu ir informēti, kas ir premenstruālais sindroms (PMS), un savās atbildēs dalījušies ar ieteikumiem, kā no tā izvairīties. Turklāt 33% Latvijas vīriešu pat atteiktos no pokera vakara kopā ar draugiem par labu operas pirmizrādes apmeklējumam kopā ar mīļoto, lai iepriecinātu viņu mēneša grūtajās dienās.

Latvijā vīrieši ļoti labi informēti par PMS

«Nycomed» veiktās aptaujas dati liecina, ka Latvijā vairākums vīriešu zina, kas ir PMS jeb premenstruālais sindroms. Tikai 5% respondentu atbildēja nepareizi, norādot, ka tas ir Publisks minoritāšu saiets vai Pasaules Monetārā savienība.

Stāsta «Nycomed» valdes priekšsēdētājs Valdis Miķelsons: «Veiktās aptaujas mērķis bija apzināt informētību par PMS tieši vīriešu vidū, lai secinātu, vai PMS simptomu izpausmes tiek uztvertas «veselīgi» tā vietā, lai sievietei pārmestu vai radītu lieku emocionālo spriedzi menstruāciju laikā.»

Līdz ar pētījumu «Nycomed» noskaidrojis, ka 90% aptaujāto vīriešu zina, ka sievietes PMS laikā piemeklē nomākts garastāvoklis; ir vērojama palielināta emocionalitāte, nervozitāte, aizkaitināmība un raudulīgums, kā arī pasliktinās sieviešu darba spējas. Tikai maza daļa no aptaujātajiem vīriešiem uzskata, ka premenstruālā sindroma laikā sievietēm ir pārlieku labs garastāvoklis, apmierinātība ar sevi vai paaugstināts adrenalīna līmenis asinīs.

66% aptaujāto vīriešu atzīst, ka zina, kā sievietēm izvairīties no premenstruālā sindroma. Aptaujātie ir informēti, ka, iegādājoties savai sievietei kādu no bezrecepšu medikamentiem, iespējams novērst simptomus. Tāpat 33% aptaujāto Latvijas vīriešu būtu gatavi atteikties no pokera vakara kopā ar draugiem, lai apmeklētu operas pirmizrādi kopā ar mīļoto sievieti, tā viņu iepriecinot mēneša grūtajās dienās. 1% izvēlētos draugus, alu un tumšus vakarus, lai neizjustu savas sievietes PMS simptomus.

Turpina V. Miķelsons: «Jāatzīst, ka aptaujas rezultāti un vīriešu informētības līmenis mūs ir pozitīvi pārsteidzis. Droši var apgalvot, ka zināšanas par PMS vīriešu vidū var raksturot kā augstas. Nenoliedzami tā ir pozitīva tendence. Tā kā vīriešiem pieejamā informācija par PMS Latvijā ir niecīga, gribētos ticēt, ka tieši sievietes par to runā ar saviem vīriešiem. Tas ir ārkārtīgi nozīmīgi, jo PMS simptomu izpausmes ir gan fiziskas, gan psiholoģiskas dabas traucējumi, kas var apgrūtināt ne tikai sievietes dzīvi, bet neapzināti arī vīriešu ikdienu.

Īpaši iepriecina fakts, ka vīrieši ir gatavi arī uz konkrētu rīcību, lai mazinātu PMS. Tā, piemēram, daudzi no viņiem ir gatavi doties uz operas izrādi. Tomēr vēl nozīmīgāks ir fakts, ka 66% aptaujāto vīriešu zina, ka viena no iespējām PMS izraisīto simptomu mazināšanai ir bezrecepšu medikamentu iegāde. Piemēram, augu izcelsmes bezrecepšu medikamenti, kas satur Vitex Agnus Castus augļu ekstraktu.»

Kas ir PMS?

Mediķi skaidro, ka premenstruālais sindroms ir psiholoģisku un fizisku simptomu kopums, kas liek sevi manīt pēdējā nedēļā pirms menstruācijām. Premenstruālais sindroms tiek saistīts ar hormonālām izmaiņām sievietes organismā. Tā rašanos veicina nepilnvērtīgs uzturs ar paaugstinātu tauku daudzumu, svarīgu taukskābju trūkums organismā, pārāk mazas fiziskās aktivitātes, stress, paaugstināts sāls, asu pārtikas produktu daudzums uzturā, pārmērīga kafijas, melnās tējas un kolas lietošana, alkohols, smēķēšana. Tas izraisa pārmaiņas fiziskajā pašsajūtā, kā arī emocionālas pārmaiņas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu