«Pirelli» kalendāra aizkulises

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Pirelli»

Riodežaneiro, Cote d’Azur (Francija) un Pasadena (ASV) — tās ir vietas, kur iepriekšējos gados viesojies «Pirelli» gada slavenais almanahs. Šajā gadā «Pirelli» izvēlējies Ķīnu, konkrētāk — Šanhaju, kā neapšaubāmi mūsu laikmetam nozīmīgu un neparastu vietu. «Pirelli» 2008. gada kalendāra oficiālā prezentācija notiks novembrī Šanhajā.

Gadsimtiem ilgi debesu valstība tikusi uzskatīta par tēvzemi visbrīvākajām erotisma formām, un tieši tāpēc «Pirelli» jaunajam kalendāra izdevumam izvēlējies Ķīnu, konkrētāk — vienu no tās iespaidīgākajām pilsētām — Šanhaju. Dinamiska metropole, ielas ar neparastu klusumu, grēcīgais Franču kvartāls ar publiskajiem namiem — tas viss veido brīnišķīgu fonu katrai kalendāra lappusei.

Jauno «Pirelli» kalendāru veidojis pazīstamais franču fotogrāfs Patriks Demaršelje. Viņš ir slavens ar savām iespaidīgajām starptautiska mēroga kampaņām, viņu tik ļoti mīlēja princese Diāna, un viņš bija pirmais «neangļu» izcelsmes fotogrāfs, kuram bija gods iemūžināt britu karalisko ģimeni. Pēdējo veiksmi viņam atnesa loma filmā «Sātans «Pradas» brunčos».

Par šā gada izdevuma modeļiem pieaicinātas daudzas uzlecošas starptautiskas modeles un aktrises. Džema Varda, Ketrina Makneila, Dutcena Krosa, Agnese Deina, Koko Roča, Lilija Donaldsona, Saša Pivarova, Karolīna Trentini, arī Āzijas skaistules — MoVana Dana un Du Huana. Bet starp visiem vārdiem sevišķi izceļas viens — Megija Čeunga — slavena aktrise ar tīru austrumniecisku skaistumu. Visā pasaulē viņa ir pazīstama, pateicoties savām lomām tādas filmās kā «Policijas stāsts» (1985), «Superpolicists» (1992), «Aktrise» (1992), «Ķīniešu kaste» (1997), «Mīlestības tonī» (2000) un «Varonis» (2003). 1997. gadā viņa bija žūrijas locekle Berlīnes starptautiskajā filmu festivālā. Tieši pateicoties savai lomai filmā «Mīlestības tonī», kurā aktrise filmējās kopā ar Toniju Leungu, viņa kļuva par vienu no vispopulārākajām Āzijas filmu zvaigznēm.

Par «Pirelli» kalendāru

Savu pirmo kalendāru «Pirelli» izdeva pagājušā gadsimta 60. gadu vidū. Tā bija ekskluzīva dāvana Jaunajā gadā kompānijas nozīmīgākajiem klientiem. Vairāku desmitu tūkstošu eksemplāru izdotā kalendāra pamattēma vienmēr ir bijusi sieviete un viņas ķermeņa skaistums. Katru gadu «Pirelli» uzaicina kādu no pasaulē slavenākajiem fotogrāfiem realizēt savu šā skaistuma koncepciju. Uzaicinājumu fotografēties kalendāram uzskata par pagodinājumu pat paši slavenākie pasaules modeļi.

«Pirelli» kalendārs netiek pārdots — tas tiek tikai dāvināts, tāpēc katrs tā izdevums ir retums. Starp slavenām personām, kurām tas tiek dāvināts, jāmin Francijas prezidents Žaks Širaks, Spānijas karalis Huans Karloss, princis Čārlzs un daudzi citi pasaulē nozīmīgi un populāri cilvēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu