Lašu nārstu šogad sargās vairāk VVD inspektoru (3)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Plūme / LETA

Šogad sekmīga lašvaidīgo zivju nārsta nosargāšanai un zvejas ierobežojumu kontrolei jūras piekrastē un upēs Vides valsts dienests (VVD) varēs piesaistīt lielāku inspektoru skaitu, pavēstīja VVD ģenerāldirektora vietnieks Zvejas kontroles departamenta direktors Fēlikss Klagišs.

Viņš stāstīja, ka, veicot dienesta reorganizāciju, Jūras zvejas kontroles dienestu ir izdevies papildināt ar 10 inspektoriem. «Lašu nārsts kā allaž sāksies ar reidiem un zvejas lieguma ievērošanas kontroli jūras piekrastē, kur mēs kopā ar Valsts robežsardzi plānojam īstenot kopīgus projektus, uzraugot, kā tiek ievēroti liegumi,» teica VVD pārstāvis.

Pēcāk līdz ar zivju migrāciju, kontroles pasākumus plānots izvērst lašveidīgo zivju nārsta upēs.

«Šogad atšķirībā no iepriekšējiem gadiem VVD ir piešķirti papildus līdzekļi degvielai un inspektoru apmaksai par darbu nakts stundās, kad parasti sarosās maluzvejnieki,» prieku pauda Klagišs.

Tāpat viņš pastāstīja, ka lašveidīgo zivju nārsta laikā, dienests papildinot inspektoru rindas upēs, kur jānodrošina sekmīgs lašu nārsts, komandējumu veidā piesaistīs arī kolēģus no citiem Latvijas novadiem, piemēram, Latgales, kur šajā laikā būs mazāk darba.

Latvijas upēs ik gadu, atkarībā no laika apstākļiem, lašveidīgo zivju nārsts sākas oktobrī un ilgst līdz decembrim. Šajā laikā ir noteikti dažādi makšķerēšanas un zvejas ierobežojumi.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu