Līgatnē atklās zivju nārsta vērošanas taku

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līgatnē svētdien atklās zivju nārsta vērošanas taku, no kuras varēs vērot lašu un taimiņu nārstu, pavēstīja Līgatnes tūrisma projektu vadītāja Inese Okonova.

Viņa informēja, ka Taka sākas pie Anfabrikas klints un ved gar Līgatnes upi līdz Lustūža klintij, kurā tagad Līgatnes apmeklētāji varēs uzkāpt pa jaunajām kāpnēm, lai no skatu platformām vērotu Līgatnes ainavu.

Jaunā taka un kāpnes pasargās Lustūža klinti no erozijas, kas rodas nekontrolētas tūristu plūsmas dēļ. Skatu platformas un kāpnes ar drošām margām kalpos apmeklētāju drošībai.

Lašu un taimiņu nārsts parasti notiek oktobrī un novembrī, kad ūdens temperatūra nārstam piemērotajās krāčainajās un oļainajās upēs sasniedz divus līdz sešus grādus.

Dabas taka tapusi biedrības "Līgatnes upes saimnieki" realizētā projekta laikā. Kopējās projekta izmaksas ir 14 936 lati, bet 10% no šīs summas ir biedrības līdzfinansējums, ko projekta realizācijai biedrībai piešķīrusi Līgatnes novada dome.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu