Pārsūdzēs aizdomās par Ivanovas slepkavību turētajam piemēroto apcietinājumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizdomās par daudzfunkcionālās halles «Arēna Rīga» līdzīpašnieka Igora Ivanova dzīvesbiedres Ellas slepkavību aizturētā Ludviga Antonova advokāts Egons Rusanovs plāno pārsūdzēt Rīgas rajona tiesas 8.janvāra lēmumu par apcietinājuma piemērošanu aizturētajam.

Rusanovs aģentūrai LETA sacīja, ka sūdzība par šo tiesas lēmumu tiks iesniegta rīt, 15.janvārī.

Pēc tiesas sēdes 8.janvārī advokāts bija visai mazrunīgs. Viņš tikai pavēstīja, ka, pēc tiesas domām, Antonovs, atrazdamies brīvībā, varētu traucēt izmeklēšanas procesam.

LETA jau ziņoja, ka naktī uz 7.janvāri Ivanova tika nogalināta Rīgas rajona Garkalnes pagastā savas privātmājas pagalmā.

Uzsākts kriminālprocess par slepkavību pastiprinošos apstākļos. Policijas darbinieki izvirzījuši divas versijas par slepkavības iemesliem - vai nu tas bijis laupīšanas uzbrukums, vai arī slepkavība saistīta ar sievietes uzņēmējdarbību.

Policija pēta arī versiju, vai slepkavība nevarētu būt saistīta ar nogalinātās vīra uzņēmējdarbību un viņa pagātni, taču tā pagaidām neesot izvirzīta kā pamatversija.

Tiesībsargi par slepkavības pastrādāšanu aizturējuši 1957.gadā dzimušo Antonovu, kurš vairākus gadus ir pavadījis ieslodzījuma vietās. Policija iespējamo slepkavu aizturēja dažas stundas pēc slepkavības vairāku kilometru attālumā no nozieguma vietas, sekojot pa sniegā atstātajām pēdām.

Uzbrucējs no pagaidām nezināma ieroča, kas varētu būt mazāk nekā deviņu milimetru kalibra, uz sievieti izšāvis sešas reizes - viens šāviens bijis automašīnas virzienā, četri - sievietes ķermenī, bet viens - galvā.

Latvijas Televīzijas raidījums «de facto» svētdien ziņoja, ka Ivanovai bijušas romantiskas attiecības ar koncertaģentūras «Queen Of Stage» direktoru Ojāru Grasmani.

Raidījumā tika pieļauts, ka bez jau iepriekš izskanējušajām slepkavības versijām par laupīšanas uzbrukumu vai ar sievietes uzņēmējdarbību saistītu slepkavību, varētu tikt izvērtēta arī trešā - mīlas trijstūris. Taču policija to, ka šāda versija tiek izskatīta, ne apstiprina, ne noliedz.

«De facto» ziņo, ka nogalinātās vīram un Grasmanim bijusi asa vārdu pārmaiņa. Turklāt Grasmanis savulaik ticis piekauts.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, tieši Grasmanis vērsies tiesībsargājošās iestādēs ziņojot par viņam izteiktiem draudiem. Kopš Ivanovas slepkavības aģentūrai LETA nav izdevies ar Grasmani sazināties.

Koncertaģentūras «Queen of Stage» pārstāve Agrita Bikaviņa aģentūrai LETA pieļāva iespēju, ka Grasmanis ir izbraucis no Latvijas, norādot, ka viņš pašlaik savu atrašanās vietu ir izvēlējies neatklāt.

Neskatoties uz to, ka koncertaģentūras «Queen of Stage» direktors neatrodas uz vietas, «Queen of Stage» komanda aktīvi turpina darbu un 26.janvārī gaidāmais aktrises un dziedātājas Džeinas Birkinas koncerts notiks kā plānots, norādīja Bikaviņa.

Ivanova advokāts Guntars Antoms aģentūrai LETA norādīja, ka «Ivanovs nekādu viedokli par notikušo neizpaudīs». «Viņš [Ivanovs] nav tādā stāvoklī, tai skaitā veselības stāvoklī, lai kaut ko komentētu,» uzsvēra uzņēmēja aizstāvis.

Kā ziņots, dažas dienas pēc Ivanovas slepkavības - 11.janvāra naktī - Rīgas rajona Garkalnē, kādas privātmājas pagalmā, nogalināts Jelgavas un Cēsu gaļas kombinātu vadītājs Aigars Lūsis.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka uzņēmējs nogalināts ar sešiem šāvieniem: divi no tiem raidīti galvā, divi - ķermenī, bet vēl divi - kājās. Nogalinātā uzņēmēja rokās bijušas atslēgas, un, visticamāk, viņš bija ceļā uz mājām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu