«TeliaSonera» prasa kontroli «Lattelecom» un LMT

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Telekomunikāciju uzņēmumu «Lattelecom» un «Latvijas Mobilais telefons» (LMT) otrs īpašnieks skandināvu koncerns «TeliaSonera» valstij prasa kontroli abos uzņēmumos. Šāds punkts iekļauts skandināvu prasībās, ceturtdien Latvijas Radio atzina «TeliaSonera» pārstāvis Ūla Kallemūrs.

Kallemūrs atzina, ka pagaidām nav zināms, kad Latvijas valdība tiksies ar uzņēmuma pārstāvjiem. Viņš atzina, ka «TeliaSonera» ir savas prasības, taču noraidīja iespēju, ka valdība vai skandināvu uzņēmums kaut kādu iemeslu dēļ mēģinātu novilcināt darījumu.

Valdība 15. janvārī nepanāca vienošanos «Lattelecom» privatizācijas jautājumā un nolēma turpināt sarunas ar iesaistītajām pusēm. Godmanis skaidroja, ka atbildīgajai darba grupai, kurā strādā ekonomikas, satiksmes un finanšu ministrs, uzdots tikties ar otra «Lattelecom» akcionāra — Skandināvijas koncerna «Telia Sonera» — un ASV kompānijas «Blackstone» pārstāvjiem, noskaidrot viņu pozīciju un pēc trim nedēļām par sarunu rezultātiem ziņot valdībai. Sarunās varētu piedalīties arī Godmanis.

Valdībā apspriesti vairāki iespējamie privatizācijas varianti, arī Godmaņa atbalstītais variants par valstij piederošo «Lattelecom» daļu saglabāšanu valsts īpašumā, kā arī «Lattelecom» izpilddirektora Nila Melngaiļa piedāvātais privatizācijas modelis, kam, pēc Godmaņa teiktā, varētu būt grūti gūt valdības atbalstu.

Premjers «Lattelecom» privatizācijas jautājumā rosinājis ministrus izvērtēt 51% uzņēmuma kapitāla daļu saglabāšanu valsts īpašumā, pārējām akcijām piesaistot investorus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu