Ellas Ivanovas slepkavības mīklas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uzņēmējas, zobārstniecības klīnikas Elladent īpašnieces Ellas Ivanovas slepkavības lietas izmeklēšanā parādījušies jauni pavedieni. Jau iepriekš par nozieguma vietu – Ivanovu ģimenes privātmāju Priedkalnē (Garkalnes novadā) – tika izteikti dažādi minējumi, tagad jaunākā informācija liecina, ka pirms E. Ivanovas nonāvēšanas esot iemidzināti viņas suņi, kas sargājuši māju.

E. Ivanovas privātmājā dzīvojuši divi sargsuņi – Kaukāza aitu suns un rotveilers, vēsta laikraksts Čas, kuri liktenīgajā dienā neilgi pirms saimnieces slepkavības bija iemidzināti, izmantojot kādu ķīmisku vielu, kas tika piejaukta suņu barībai. Tas, visticamāk, varētu liecināt par divām būtiskām lietām – slepkavība plānota ilgstoši un rūpīgi, kā arī – slepkava labi pārzinājis Ivanovas dzīvesvietu.

Neatkarīgā jau rakstīja, ka E. Ivanovu nogalināja no svētdienas uz pirmdienu brīdī, kad sieviete atgriezās no ceļojuma uz ārzemēm. Viņu uz mājām atveda šoferis, kas, tāpat kā Ivanovas nepilngadīgā meita, ir slepkavības liecinieks. Viņš arī esot dzinies pakaļ cilvēkam, kuru tur aizdomās par Ivanovas slepkavību. E. Ivanovu nošāva ar pieciem šāvieniem mājas pagalmā. Aptuveni divas stundas pēc slepkavības Garkalnes mežā tika aizturēts vīrietis – 51 gadu vecais Ludvigs Antonovs, kas tiek turēts aizdomās par uzņēmējas nonāvēšanu. Ar tiesas lēmumu viņš pašlaik atrodas apcietinājumā, taču tiesas lēmums ir pārsūdzēts. L. Antonova aizstāvis ir pazīstamais un visnotaļ dārgais advokāts Egons Rusanovs. No sarunām ar advokātu izriet, ka, iespējams, viņu noalgojuši L. Antonova radinieki, taču neoficiāli tas tiek apšaubīts – no kurienes viņiem tāda nauda slavena advokāta apmaksai?

Policija neapstiprina informāciju, vai veiktās ekspertīzes apliecinājušas, ka uz aizturētā vīrieša cimdiem atrastas šaujampulvera pēdas, kā to ziņoja Latvijas Televīzija. Tāpat arī pašlaik oficiāli netiek sniegta nekāda cita informācija par lietas izmeklēšanu.

Kļuvis zināms, ka Ellai Ivanovai bijušas romantiskas attiecības ar koncertaģentūras Queen Of Stage direktoru Ojāru Grasmani. Viņi kopā apmeklējuši pasākumus, kur arī viņu attiecības piefiksējuši fotogrāfi, tātad tās nebija slepenas. Intervijā Latvijas Radio Valsts policijas priekšnieks Aldis Lieljuksis teica, ka Ivanovas slepkavības lietā viena no versijām par nozieguma izdarīšanas motīvu ir «mīlas trīsstūris». Līdz šim policijai bija divas versijas par slepkavības motīvu – laupīšanas uzbrukums vai slepkavība, kas saistīta ar sievietes uzņēmējdarbību. Taču pirms neilga brīža policija laupīšanas uzbrukumu vairs neizskata kā pamatversiju, tā vietā ir stājušies – «personīgi motīvi».

O. Grasmanis, kas pašlaik, visticamāk, ir devies uz ārzemēm, jo ar viņu nav iespējams sazināties, varētu būt tas cilvēks, kas bija vērsies policijā ar informāciju par draudiem E. Ivanovai. Iepriekš šāda informācija parādījās masu medijos, taču policija noliedza, ka kāds patiešām būtu sūdzējies par draudiem uzņēmējai. To noliedza arī Ivanovu ģimenes advokāts Guntars Antoms. Savukārt Latvijas Televīzijas raidījums De facto ziņoja, ka noslepkavotās E. Ivanovas vīram Igoram Ivanovam un O. Grasmanim bijusi asa vārdu apmaiņa, bet neilgi pēc tam Grasmanis gandrīz ticis piekauts. Tieši pēc šiem notikumiem viņš vērsies policijā.

Tiesa, E. Ivanova un viņas vīrs, daudzfunkcionālās halles Arēna Rīga līdzīpašnieks I. Ivanovs, bija sagatavojuši visus šķiršanās dokumentus. Pēc ģimenes advokāta teiktā, plānotās šķiršanās fakts gan nekādi neesot saistīts ar slepkavību. Lūgts komentēt publiski izteikto versiju par slepkavības saistību ar iespējamo mīlas trīsstūri, G. Antoms norādīja, ka nav pieredzēts, ka tiek nogalināta tā persona, «kura ir trīsstūra virsotnē». Loģiskāk būtu atbrīvoties no sava konkurenta, nevis no iekārojamās personas.

Policija ir arī nopratinājusi pašu I. Ivanovu, viņš atzīts par cietušo. Baltic screen veidotajā Latvijas 100 bagātāko cilvēku topā I. Ivanovs un E. Ivanova iekļuva pavisam nesen, un viņu īpašums tika lēsts ap 23 miljoniem latu. Viņi bija noslēguši laulību līgumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu