Latvijas romu apvienības vadība netic, ka Ivanovas slepkavībā vainojams Antonovs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas romu apvienība «Nēvo Drom» sašutusi par plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju, ka par uzņēmējas Ellas Ivanovas slepkavību aizturēts Ludvigs Antonovs, īpaši uzsverot vīrieša tautību. Tāpat čigānu apvienības vadība norāda, ka aizturētais nevarētu izdarīt slepkavību.

Latvijas romu apvienības «Nēvo Drom» valdes priekšsēdētājs Anatolijs Berezovskis portālam «Apollo» pavēstīja, ka Latvijas čigānu kopienas pārstāvji kā Latvijas pilsoņi un daļa sabiedrības ir vīlušies, un atkārtoti aicina ikvienu plašsaziņas līdzekļa pārstāvi būt iecietīgam, neradot stereotipus un aizspriedumus par citu rasu un tautību pārstāvjiem, jo tie veicina negatīvos priekšstatus sabiedrībā par visu tautību kopumā.

Berezovskis norāda, ka laikrakstos tika minēta Ludviga Antonova tautība — čigāns. «Es uzskatu, ka šāda žurnālistu attieksme kultivē nevienlīdzīgu attieksmi un aizskar visu čigānu kopienu,» atzīst Berezovskis.

«Ja cilvēks izdara noziegumu, tas ir jāsoda pēc likuma, kura priekšā visi sabiedrības locekļi ir vienlīdzīgi neatkarīgi no etniskās izcelsmes vai rases. Šāda žurnālistu rīcība neatbilst žurnālistu ētikas kodeksam, kas nosaka, ka žurnālistiem ir jāaizstāv vispārcilvēciskās vērtības: miers, demokrātija, cilvēktiesības, tautu tiesības uz pašnoteikšanos. Faktu izklāstam jābūt objektīvam, skaidram un nepārprotamam,» norāda Berezovskis.

«Personīgi pazīstot Antonovu, kā arī viņa ģimeni, nevaru noticēt, ka viņš varētu izdarīt pasūtījuma slepkavību,» atzīst Berezovskis.

Viņš arī norāda: ja Antonovs nav vainīgs, liela daļa čigānu tautības cilvēku ziedos, lai palīdzētu viņa sievai apmaksāt advokāta pakalpojumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu