Bez rozā brillēm par baltu uzticību

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Knāķis

Vai atceraties Bon Jovi videoklipu: puisis ņemas pa gultu ar smuku dāmīti, kad pēkšņi istabā ienāk otra, acīmredzot viņa īstā draudzene. Lieki piebilst, ka apstulbst visi trīs, bet pirmais attopas mazais donžuāns.

Kāpēc vīrieši melo sievietēm

Viņš ietur īsu pauzi, ieskatās savai meitenei acīs un saka: «Let me explain», un sākas Minhauzena cienīgs stāsts par to, kā tā otra nokļuvusi viņa gultā. Pats šajā stāstā, saprotams, ir supervaronis un cietējs vienlaikus. Smalki! Vai tiešām mēs esam tādas, atvainojiet, aitas, lai kaut kam tādam noticētu? Reizēm esam gan!

Nez vai tas der kā mierinājums, bet ar vīriešiem ir vēl sliktāk, jo sievietes melo vēl rafinētāk.

Paanalizēt «kreisos» melus aicināju četras savstarpēji svešas sievietes. Pētījuma procesā kopīgi nonācām pie vairākiem slēdzieniem un mēģinājām to visu sakarīgi klasificēt.

Vita, 23 gadi, neprecējusies:
 — Kad biju maza un gulēju slimnīcā, puikas uztaisīja «joku» — cukuram piemaisīja sāli. Mēs, meitenes, vakarā dzērām tēju, puikas caur stiklu vēroja mūsu reakciju, bet mēs sazvērējāmies izdzert sāļo tēju smaidot, it kā viss būtu kārtībā. Lūk, meli un izlikšanās vienlaikus. Man nekad nav bijuši divi vīrieši vienlaikus, un par «batoniem» varu sadot pa seju.

Lilita, 40 gadu, dzīvo otrā laulībā:
— Ja vīrieti mīlu, tad ticu viņam. Uzskatu, ka vīrietis nekad nedzīvos ar sievieti tikai reputācijas, bērnu vai ērtību dēļ. Viņi tā nedara. Ja gribu saglabāt attiecības ar vīrieti, tad izvēlos par viņa sānsoļiem neko nezināt. Tomēr, ja reiz tas nācis gaismā, tad jāatklāj viss, lai attiecības varētu salāpīt.

Iveta, 35 gadi, šķīrusies:
— Mans vīrs apgalvoja, ka ne reizi nav mani krāpis. Varbūt esmu nihiliste, bet es viņam neticēju! Nekad no viņa neesmu prasījusi uzticības apliecinājumus — man tie liekas melu sākums. Cilvēciskāk būtu, ja viņš reiz atzītos, ka tomēr ir gan kaut kas bijis.

Ingūna, 37 gadi, precējusies:
— Meli ir pašaizsardzības reakcija, un, ja mēs censtos iejusties melotāja ādā, mums būtu skaidrs, kāpēc viņš tā dara. Tas, kurš kategoriski nepieņem melus, patiesībā ir vājš cilvēks. Es ļauju sev melot, bet izdaru secinājumus. Manā dzīvē melu nav — tie ir vislielākie meli, ha-ha!

Vīrieši melo sievietēm, lai:

— celtu savu pašapziņu;
— demonstrētu savu seksualitāti;
— aizmālētu sievietei acis.

Vita: — Bijušais puisis man stāstīja savu pagātni. Viņš dzīvoja mazpilsētā, kur viņam bija trīs sievietes vienlaikus. Tik meistarīgi viņš mācējis lavierēt, ka viņas ilgu laiku cita par citu pat nenojauta, kaut bija labvēļi, kas meitenēm mēģināja atvērt acis. Viņš teica: vienā man patika tas, otrā tas, trešajā tas, un, ja to visu saliktu kopā, sanāktu ideālā sieviete.

Ingūna: — Droši vien es arī sākumā ticētu viņam, jo viņš man ir tuvs un dārgs cilvēks. Tomēr ņemtu vērā labvēļu piezīmes un būtu vērīgāka. Domāju, ka nostrādātu intuitīvā sajūta, ka viņš tomēr nav uzticīgs. Tikai manā varā ir izlemt — gribu es ticēt tam, ko man stāsta, vai negribu.

Vita: — Jā, intuīcijai ir milzīgs spēks. Ja ar sirdi jūti, ka kaut kas nav kārtībā, tad jau katrā vārdā dzirdi melus. Ja tā būtu noticis ar mani, es censtos, viņam nezinot, pārliecināties par to pati.

Iveta: — Ja es būtu tavā vecumā un situācijā, arī es kaut kā viltīgi censtos izdibināt patiesību. Diez vai mana taktika būtu tāda — man stāstīja, un tagad atzīsties! Gribētos jau cerēt, ka es no trijām kļūšu par vienīgo, bet tā, protams, ir naiva cerība.

Ingūna: — Es biju šokēta, kad vīra draugs reiz man atklātā tekstā piedāvājās. Pastāstīju to vīram, bet viņš neticēja nevienam manam vārdam — ticēja savam draugam. Sanāca, ka meloju es.

Lilita: — Pilnīgi normāli — viņi taču savu sugu aizstāv, bet, ko tavs vīrs padomāja, vari tikai nojaust. Gan jau viņš izdarīja secinājumus gan par tevi, gan par savu draugu.

Iveta: — Dailē bija kolosāla izrāde «Nāc tuvāk». Un mazliet vēlāk parādījās filma pēc tā paša scenārija — «Closer». Tur divi vīrieši un divas sievietes periodiski rotēja pa gultām. Viens no vīriešiem pēc pārgulēšanas ar bijušo, teica tam otram: «Es nedrāzu Annu, es drāzu tevi!» Johaidī, šitādu filozofiju! Kā suņi — kur viens pacēlis kāju, otrs uzlaiž virsū.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu