Kāpēc sievietes melo vīriešiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.potencialis.lv

Paanalizēt «kreisos» melus aicināju četras savstarpēji svešas sievietes — Ivetu, Lilitu, Ingūnu un Vitu. Pētījuma procesā kopīgi nonācām pie vairākiem slēdzieniem.

Sievietes melo vīriešiem, lai:

— celtu vīrieša pašapziņu (tie ir glaimi, komplimenti, orgasma tēlošana);

— vīrieša acīs izskatītos labāka, tikumīgāka nekā ir patiesībā (visbiežāk tie ir meli par bijušo vīriešu skaitu, kam vīrieši parasti arī notic);
 
— izraisītu greizsirdību vai izprovocētu attiecību saasinājumu (šie meli ir svētīgi, ja mērķis ir atdzīvināt laulāto attiecības, kad iestājusies rutīna. Ja tā rīkojas sieviete, kas vēl nav sieva, visticamāk, tam ir zemteksts: «Redzi, cik es forša?! Preci taču beidzot mani!»);

— noturētu vai dabūtu atpakaļ vīrieti (tas ir izmisums, kad pati nav droša par savām pozīcijām. Šie ir visnekrietnākie meli — viltus grūtniecības, neesoši notikumi dzīvē utt.).

Iveta: — Kāds vīrietis stāstīja, ka viņa draudzene tik paniski sargājusi viņu no sānsoļiem, ka paziņoja: viņš viņu esot aplaimojis ar ļoti izplatītu, bet vienu no maigākajām STS. Vainīgais labprāt izārstētos, bet viņa vienmēr atradusi iemeslus, lai neiedotu recepti (kā zināms, šādos gadījumos sieviete saņem recepti arī partnerim). Iedomājieties, kāds bija vīrieša pārsteigums, kad pēc mēnešiem ilgas mīlēšanās ar citu sievieti atklājās, ka visi ir pilnīgi veseli?! Slimība bija izdomāta kā drošības riņķis.

Lilita: — Pretīgi! Zemiski! Nepiedodami!

Ingūna: — Cūcība! Par šādu cūcību viņa ir pelnījusi vairāk nekā tikai krietnus žuburus.

Vita: — Ja tiek skartas tādas lietas, kā veselība… riebīgāk vairs nevar būt. Kas būs tālāk? Viltus grūtniecība? Un, kad būs apprecēta, — viltus spontānais aborts?!

Ingūna: — Tu man izrāvi vārdus no mutes! Nesen mana paziņa, kura nav precējusies, bet jau kādus septiņus gadus satiekas ar precētu vīrieti, viņam un visiem draugiem paziņoja, ka no šā vīrieša ir stāvoklī. Visi sāka braukt džekam augumā: «Klausies, tev beidzot ir jāizlemj — sieviete ir stāvoklī.» Tā kā viņš tomēr vēl svārstījās, sieviete pēc laiciņa paziņoja, ka noticis spontānais aborts. Bet viņa taču nevienu dienu pat nepabija slimnīcā! Visiem kļuva skaidrs, ka nekādas grūtniecības nav bijis. Iespējams, viņai bija vajadzīgs kaut kāds lūzums attiecībās, un tā izrīkojās, lai piespiestu vīrieti pie sienas. Neizdevās.

Iveta: — Gudrs vīrietis aptiekā nopirktu grūtniecības testu, un pats to glodeni iespiestu stūrī.

Vita: — Ārzemju ceļojumā precētai sievietei no mūsu grupas bija vienas nakts dēka ar vīrieti no grupas. Viņi mīlējās kempingā, tajā mājiņā, kur gulēju arī es. Laikam jau bija feins sekss, jo viņa visu laiku elsoja: «Es tevi mīlu, es tevi mīlu…» Nevarēju vien nobrīnīties par tādu mīlestību! Nez ko domāja vīrietis?

Lilita: — Droši vien tajā brīdī viņa tā arī jutās, un savu labsajūtu nemācēja citādi formulēt. Ko vīrietis? Visticamāk, viņš to iztulkoja kā: «Man ir labi, man ir labi.»

Vita: — Man šie vārdi ir svēti, un es ar tiem nemētājos. Kad mans puisis atzinās mīlestībā, viņš piebilda: «Tikai neprasi, lai es tev to saku bieži.»

Iveta: — Mums ar vīru bija noruna, ka, gulēt ejot, viens otram ar labu nakti vietā teiksim «es tevi mīlu», un, kad tas vairs nenotiks, zināsim, ka kaut kas nav kārtībā. Ko tik es neizdomāju, lai izvairītos no šā rituāla, kad pienāca brīdis, kad vairs nespēju šos vārdus pateikt, jo melot par tik svētām lietām vienkārši nevaru.

Ingūna: — Es vispār nekad nesaku, ka mīlu. Man liekas, līdzko to pateikšu skaļi, tā ar to pašu viss būs cauri…

Visspēcīgākā melu motivācija ir bailes.

Visi melo, lai:

— aizstāvētos;
— iegūtu laiku, kamēr nav pieņemts galīgais lēmums par labu vienām vai otrām attiecībām;
— pasargātu attiecības un partnerus (gan oficiālos, gan slepenos).

Ingūna: — Sievai konstatē STS. Tā kā viņa ir absolūti uzticīga, protams, liek vīram atzīties sānsolī. Vīrs dievojas, ka arī viņš ir šķīsts, bet komandējumā, sēžot tualetē, reiz krāniņš iemērcies ūdenī, laikam tur arī noķēris slimību. Sieva klusībā spriež, cik garam gan vajadzētu būt vīra krāniņam, lai iemērktos podā? Piespieda vīru pie sienas, un viņš atzinās, ka komandējumā viņam tomēr ir bijis grēciņš.

Lilita: — Podi ir dažādi, un dažādas slimības var dabūt arī baseinos, pirtīs un pat smiltiņās apsēžoties. Tāpēc slimība vienmēr nav neuzticības pierādījums.

Iveta: — Kā tad! Katrs jau vispirms gribēs atmazgāties ar pirti vai baseinu. Es tādiem brīnumiem neticu, un krāniņam podā jau nu vismazāk!

Vita: — Domāju, es intuitīvi justu, vai viņš ir gulējis ar citu. Ja nebūtu par viņu droša, arī es neklausītos pasaciņās par baseiniem, pirtīm un podiem. Salīmētu detaļas, un būtu skaidrs, kas tad notika komandējumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu