Vienošanās par «Lattelecom» privatizāciju vēl netiek panākta [papildināta]

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien pēc Ministru prezidenta Ivara Godmaņa un skandināvu koncerna «Telia Sonera» pārstāvju tikšanās konkrēta vienošanās par «Lattelecom» privatizāciju joprojām nav panākta. Skandināvu uzņēmums valdībai iesniedza rakstveida piedāvājumu, taču tā saturs netika komentēts.

Arī «Blackstone Group» tuvākajā laikā nāks klajā ar rakstveida piedāvājumu valdībai. Ar šo piedāvājumu tiks iepazīstināti arī «Telia Sonera» pārstāvji, žurnālistiem sacīja premjers Ivars Godmanis. Visticamāk, atbilde uz piedāvājumu tiks sniegta līdz 29. februārim.

«TeliaSonera» pārstāvis Kenets Karlbergs pēc tikšanās sacīja, ka valdībai piedāvā iegādāties Latvijas telekomunikāciju uzņēmumu «Lattelecom» un «Latvijas Mobilā telefona» (LMT) valsts kapitāldaļas par 500 miljoniem latu.

Premjers norādīja, ka valdība joprojām uzskata, ka «visām «kustībām» [šajā darījumā] jābūt konkurenci veicinošām». Tāpat valdība atbalsta izsoles mehānismu, kuru īstenojot valsts var visizdevīgāk pārdot tās īpašumā esošās uzņēmuma kapitāldaļas.

Tāpat Godmanis uzskata, ka, pārdodot «Lattelecom» kapitāldaļas, līgumā būtu jāiekļauj norma, ka uzņēmuma kapitāldaļas tālāk pārdot iespējams tikai ar valdības piekrišanu. «Tas ir arī infrastruktūras jautājums,» teica premjers.

Savukārt «Blackstone» pieļauj iespēju iegādāties 49% «Lattelecom» daļu par 290 miljoniem latu, sacīja «Lattelecom» izpilddirektors Nils Melngailis.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu