Melngailis iesniedz valdībai apliecinajumu iegādāties 49% «Lattelecom» kapitaldaļas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV privātkapitāla kompānija «Blackstone Group» International Limited («Blackstone») un «Lattelecom» vadība Nila Melngaiļa personā ceturtdien iesniedza Latvijas valdībai rakstisku apliecinājumu iegādāties 49% «TeliaSonera» piederošo uzņēmuma «Lattelecom» kapitāldaļu, portālam «Apollo» pavēstīja «Lattelecom» grupas preses sekretāre Maija Celmiņa.

Pēc tam puses vienosies par turpmāko sadarbību, lai nākamo trīs gadu laikā veicinātu uzņēmuma attīstību un pārveidotu Lattelecom par nozīmīgu reģiona telekomunikāciju tirgus dalībnieku ar Latvijā bāzētu vadību. «Blackstone» un Melngailis uzskata, ka tādējādi ne tikai tiks maksimāli paaugstināta «Lattelecom» vērtība, bet arī būtiski uzlabota tā konkurētspēja Latvijas un Baltijas telekomunikāciju tirgū.

Vēstulē norādīts, ka šis Lattelecom privatizācijas veids ir optimāls, lai paaugstinātu konkurenci; panāktu «Lattelecom» nozares attīstību, jo Blackstone ir lielākais investors Eiropas telekomunikāciju biznesā, jo kopš uzņēmuma pirmsākumiem aktīvākā privātkapitāla fondu darbība ir bijusi saistīta tieši ar telekomunikāciju sektoru; saņemtu garantijas par pārdošanas cenu un pircēja atbilstību  un spēju realizēt turpmākos nozares un valdības stratēģiskos mērķus. Sadarbojoties ar savas nozares profesionāli, kam ir rezultatīva pieredze uzņēmuma vērtības paaugstināšanā, šis darījums valdībai varētu nest  ievērojamu finansiālu atdevi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu