Aizdomās par Ivanovas slepkavību aizturēto Antonovu patur apcietinājumā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas rajona tiesa šodien paturēja apcietinājumā Ludvigu Antonovu, kas 7.janvārī tika aizturēts uz aizdomu pamata par zobārstniecības klīnikas «Elladent» īpašnieces Ellas Ivanovas slepkavību.

Apcietinājumu Antonovam kā drošības līdzekli Rīgas rajona tiesa piemēroja 8.janvārī. Vēlāk, 23.janvārī, arī apgabaltiesa nemainīja par slepkavību aizdomās turamā drošības līdzekli.

Antonova advokāts Egons Rusanovs iepriekš pēc tiesas sēdes norādīja, ka viņa klients paturēts apcietinājumā aizdomās par slepkavību laupīšanas nolūkā. Neoficiāla informācija liecinot, ka policija Antonovu tur aizdomās par mēģinājumu iekļūt Ivanovas dzīvesvietā, taču uzņēmēja viņu pārsteigusi nesagatavotu, tālab nācies sievieti nošaut. Advokāts norādīja, ka viņa izpratnē «par pasūtījuma slepkavību šeit runas nav».

Antonovs tiesā sevi par vainīgu neatzina.

Rusanovs iepriekš žurnālistiem norādīja, ka, «pēc ļoti neoficiālas informācijas», šajā lietā varētu būt arī citi aizdomās turamie.

Pie Antonova netika atrastas Ivanovai piederošas mantas, savukārt par ķīmiskās ekspertīzes rezultātiem no viņa roku nomazgājumiem Rusanovam iepriekš informācijas nebija.

Telekompānija «TV3» iepriekš ziņoja, ka vienīgais nozieguma aculiecinieks - kāds iekšlietu sistēmā savulaik strādājis cilvēks - prokuratūrā ir vērsies ar iesniegumu, kurā norādījis, ka slepkavam bijusi citāda miesasbūve nekā aizturētajam Antonovam. Tāpat aculiecinieks esot norādījis uz policijas kļūdām lietas izmeklēšanā.

Arī Ivanovu ģimenes advokāts Guntars Antoms iepriekš paudis šaubas, ka romu jeb čigānu tautības cilvēks varētu izdarīt pasūtījuma slepkavību. Savukārt Latvijas romu apvienība «Nēvo Drom» valdes priekšsēdētājs Anatolijs Berezovskis norādījis, ka, «pārzinot čigānu kultūru, tradīcijas, likumus, vēsturi (..) kā pasaulē, tā arī Latvijā, neesmu dzirdējis vai lasījis, ka čigānu cilvēks varētu pastrādāt algotu slepkavību».

Tomēr aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija, kuru policija nekomentē, liecina, ka aizturētā saistību ar noziegumu apliecinot likumsargu veiktās analīzes, arī uz viņa rokām konstatēti šaujampulvera kvēpi, kādi parasti paliek pēc šāviena.

Ivanova tika nogalināta ar pieciem šāvieniem naktī uz 7.janvāri Rīgas rajona Garkalnes pagastā savas privātmājas pagalmā. Tiesībsargi dažas stundas pēc slepkavības vairāku kilometru attālumā no nozieguma vietas, sekojot pa sniegā atstātajām pēdām, aizturēja 1957.gadā dzimušo Antonovu, kurš vairākus gadus ir pavadījis ieslodzījuma vietās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu