Šonedēļ radiostacijās sāk skanēt «Policija brauc!»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ Latvijas radiostacijām un interneta medijiem vērtēšanai un baudīšanai nodots pašmāju grupas «Satellites LV» jaunākais singls «Policija brauc!».

«Kā pirmais ceturtdien to apsolījies sava dienas ētera laikā atskaņot «Radio SWH» dīdžejs Artis Volfs,» komentē grupas dalībnieki. «Taču vienlaikus skaņdarbs nosūtīts visām Latvijas radiostacijām un interneta portāliem.»

«Rudens ierakstu sesijās» tapušais skaņdarbs seko radiosingliem «Dienas gaismas detaļas», «Karavīriņi» un pagājušajā nedēļā «Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvā» atskaņotajam singlam «Pirmais».

Jāpiebilst, ka pēdējās dienās grupas dalībniekiem izveidojies īpaši ciešs kontakts ar kārtības sargiem. Pirms dažām dienām vienu no grupas dalībniekiem apturējis kāds policists un brīdinājis par Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, proti, «Satellites LV» mūziķis kā vienkāršs gājējs neatļautā vietā šķērsojis dzelzceļa sliedes, kāds cits no grupas puišiem sodīts par braukšanas ātruma pārsniegšanu pilsētā. Trešais gadījums noticis pēc jau minētās «Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas», kad brāļus Žildes nakts vidū apciemojusi Municipālā policija.

«Pēc Gada balvas devāmies pie Edgara uz mazu ballīti kādā «klusā centra» dzīvoklītī, draugu lokā pirmatskaņojām «Policija brauc!», arī paši vakara gaitā paņēmām rokās akustiskās ģitāras,» ar smaidu stāsta grupas dziedātājs Jānis Žilde. «Taču ap trijiem naktī acīmredzot kāda kaimiņa pacietības mērs bija pilns un, kā dziesmā pieminēta, policija drīz bija klāt! Izstaigāja dzīvokli, palūdza «nogriezt ģitāras» un piekodināja vairs tā netrokšņot.»

«Protams, mēs turpinājām muzicēt,» piebilst Edgars Žilde. «Taču viss beidzās laimīgi!»

«Policija brauc!» muzikāli ir turpinājums grupas atgriešanās singlam «Dienas gaismas detaļas», kurā tika sakausētas hiphopa, elektroniskās un rokmūzikas ietekmes. Arī «Policija brauc!» daļēji tapusi «gangsterrepa», daļēji amerikāņu «jaunā viļņa» grupas «Devo» iespaidā — dziesmā dzirdamas policijas sirēnas, šāvieni, autoavārija un brāļu Žildu tradicionālās divbalsības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu