Godmanis: 100% «Lattelecom» varēs veiksmīgāk pārdot izsolē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valstij būtu izdevīgi iegūt 100% sakaru operatora «Lattelecom» akciju, jo visu uzņēmumu vēlāk varētu veiksmīgāk pārdot izsolē, otrdien preses konfrencē teica premjers Ivars Godmanis.

Tāpat Ministru prezidents norādīja, ka kaut arī «Lattelecom» privatizācija ir Ekonomikas ministrijas pārziņā, satiksmes ministram Aināram Šleseram bija tiesības piedāvāt «TeliaSonera» (TS) mainīt «Latvijas Valsts radio un televīzijas centram» (LVTRC) piederošās LMT akcijas pret TS piederošajām «Lattelecom» akcijām, jo par LVTRC atbild Satiksmes ministrija.

Viņš uzsvēra, ka valsts nevēlas paturēt 100% «Lattelecom» akcijas. «Ļoti būtiski, lai tiktu rīkota izsole,» sacīja premjers, piebilstot, ka tik lieliem uzņēmumiem kā «Lattelecom» ir ļoti grūti noteikt cenu.

Godmanis arī atzina, ka šajā jautājumā valdībā pastāv ļoti nopietnas domstarpības, un pagaidām vēl nav pilnīgas skaidrības par tālāko rīcību. Tomēr Ministru kabinets jau vienojies šajā darījumā nepiesaistīt kādu trešo pusi. «Ja vajadzēs - balsosim. Vairākuma viedoklis ir izšķirošais,» teica premjers, norādot, ka līdz šim valdība par nevienu lēmumu nav balsojusi.

Godmanis arī uzsvēra, ka nedrīkst pieļaut, lai sakaru jomā iestātos monopols.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu