Arī šogad «Lattelecom» darbības prioritāte — platjoslas interneta attīstība

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saskaņā ar «Lattelecom» grupas izvirzītajiem mērķiem 2008. gadam uzņēmuma darbības prioritāte būs platjoslas interneta attīstība — līdz gada beigām «Lattelecom» plāno palielināt platjoslas interneta pieslēgumu skaitu par aptuveni 40%, portālam «Apollo» pavēstīja uzņēmuma pārstāvis Deniss Kolosovs.

Par prioritāro jomu platjoslas interneta attīstību «Lattelecom» izvirzījis ceturto gadu pēc kārtas.

«Pastāvīgo interneta pieslēgumu skaita palielināšana ir būtisks «Lattelecom» attīstības virziens, ņemot vērā gan to, ka tajā vērojams straujākais ieņēmumu pieaugums, gan arī to, ka tā ir platforma, uz kuru balstoties mums būs iespēja piedāvāt nākotnes pakalpojumus, piemēram, IP telefoniju, paplašināta spektra televīzijas pakalpojumus un citus inovatīvos risinājumus,» uzskata «Lattelecom» padomes priekšsēdētājs Gundars Strautmanis.

Iepriekšējā gadā «Lattelecom» izdevās būtiski pārsniegt prognozēto platjoslas interneta pieslēgumu skaitu — 2007. gada nogalē pieslēgumu skaits sasniedza 151 tūkstoti. Visvairāk interneta pieslēgumu tika ierīkots Rīgā, Jūrmalā un Rīgas rajonā, savukārt citviet Latvijā «Lattelecom» interneta platjoslas piekļuves pakalpojumus visvairāk lieto abonenti Jelgavas, Daugavpils un Liepājas rajonā.

««Lattelecom» attīstība 2008. gadā būs saistīta ar interneta pakalpojumu attīstību, stratēģisku nozīmi īpaši piešķirot mazāk apdzīvotām Latvijas teritorijām. Lai uzlabotu piekļuves iespējas interneta tīklam attālākās valsts teritorijās, viena no šā gada prioritātēm būs ieguldījumi tīkla infrastruktūras attīstībā un tā kvalitātes uzlabošanā,» norāda Gulbis.

Šogad «Lattelecom» plāno paplašināt ADSL interneta tīkla kapacitāti un pārklājumu, kā arī izvērst bezvadu interneta WiMAX tīklu Rīgas rajonā un ap Latvijas lielākajām pilsētām. Jauno objektu segmentā plānota galvenokārt optiskā kabeļu tīkla izbūve līdz objektam vai — daudzos gadījumos — arī līdz tīkla pieslēguma punktam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu