Iznācis <i>Snoop Dogg</i> albums «Ego Trippin»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Preses foto

Šonedēļ Latvijā iznācis amerikāņu repera Snoop Dogg devītais studijas albums «Ego Trippin», kas nodēvēts par vienu no daudzveidīgākajiem ierakstiem mūziķa karjerā.

Snoop Dogg jeb īstajā vārdā Kelvins Brodus (Calvin Broadus) ir viens no retajiem hiphopa izpildītājiem, kurš šajā žanrā noturējies vairāk nekā 16 gadus. Mūzika, filmas, videospēles, apģērbu līnija un savs TV šovs – savu daudzpusīgo aktivitāšu dēļ Snoop Amerikā kļuvis par popkultūras ikonu.

Albums tapis, sadarbojoties ar leģendāro ritmblūza mūziķi, 80.gadu hita «My Prerogative» autoru Tediju Railiju (Teddy Riley), ar kuru Snoop sapazinās pērn VH1 «Hip-Hop Honors» ceremonijā. Studijā vēlāk tika piesaistīts arī DJ Quik, radot producentu trio, ko Snoop nosaucis par «QDT» (Quik, Dogg, Teddy).

Albumā «Ego Trippin» Snoop Dogg vienkopus atklāj savas dažādās personības un muzikālās ietekmes. Dziesmās «Staxxx In My Jeans» un «Ridin’ In My Chevy» dzirdams oriģinālais «gangsta» Snoop. Albumā neiztrūkst arī jautrais un nenopietnais Snoop - Džonijam Kešam veltītajā kantrī stila dziesmā «My Medicine» un Holivudas naktsdzīves himnā «Deez Hollywood Nights».

Albumā parādās arī jauna Snoop personības šķautne – ģimenes cilvēks, vīrs un tēvs. Dziesma «One Chance (Make It Good)» ir veltījums Snoop sievai Šantei, bet albumu noslēdz nostalģiska kompozīcija «Can’t Say Goodbye» – viena no personiskākajām dziesmām Snoop repertuārā, kurā dzirdams leģendārās grupas «Gap Band» dalībnieka Čārlija Vilsona (Charlie Wilson) viesvokāls, kā arī orķestris un koris.

Albuma pirmais singls «Sensual Seduction» jeb albuma necenzētajā versijā «Sexual Eruption» jau kļuvis par hitu visā pasaulē. Dziesmas ierakstā sava vokāla pārveidošanai Snoop izmanto tādu instrumentu kā «talkbox», par kura pionieri hiphopā uzskatāms Rodžers Trautmans («California Love»). «Sexual Eruption» remiksa versijā piedalās arī talantīgā zviedru māksliniece Robina (Robyn).

Rietumkrasta hiphopa pārstāvis Snoop Dogg savu muzikālo karjeru sāka 1992.gadā kā producenta Dr.Dre protežē viņa leģendārās hiphopa izdevniecības «Death Row Records» paspārnē. Masu panākumus Snoop guva 2004.gadā, sadarbojoties ar Farelu Viljamsu singlā «Drop It Like It’s Hot».

«Sensual Seduction» videoklipu var apskatīt portālā «YouTube».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu