Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis
Iesūti ziņu!

Dārzeņu pankūkas un plācenīši (1)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pāris ideju lieliskām svētdienas brokastīm un ne tikai! Dārzeņu pankūkas un plācenīši ir gards un veselīgs ēdiens.

Ar sieru pildītas kartupeļu pankūkas

1 kg kartupeļu, 2 olas, 2 sīpoli, 2 ēdamkarotes miltu, sāls, pipari, zaļumi, eļļa cepšanai, 200 g siera.

Kartupeļus un sīpolus sarīvē uz rupjās rīves, nospiež lieko šķidrumu. Kartupeļiem pievieno miltus, olas, sāli, zaļumus. No šīs mīklas cep palielas pankūkas brūnas no abām pusēm. Kad pankūka apgriezta uz pannas, uz izceptās puses liek sarīvētu sieru. Kad otra puse izcepusies, pankūku pārloka uz pusēm, lai siers paliek kā pildījums. Pasniedz karstas ar skābo krējumu.

Dažādu dārzeņu pankūkas

Liels kartupelis, 2 burkāni, paprika, zaļumi, 8 ēdamkarotes miltu, 4 ēdamkarotes augu eļļas, sāls, pipari, 1 glāze ūdens.

No miltiem, eļļas, sāls, pipariem, sasmalcinātiem zaļumiem un ūdens pagatavo mīklu. Mīklu gatavo pirms dārzeņu apstrādes, lai milti uzbriest. Dārzeņus mizo un sarīvē uz rupjās rīves, nospiež sulu, tad sajauc kopā ar mīklu. Cep eļļā nelielas pankūkas, pasniedz ar skābu krējumu vai pie gaļas.

Kabaču plāceņi

1 kabacis, 1 ola, 3 ēdamkarotes miltu, 2 ēdamkarotes jogurta bez piedevām, 1 daiviņa ķiploka, sāls, pipari, eļļa cepšanai.

Kabaci mizo un sarīvē uz rupjās rīves, pieber nedaudz sāls un atstāj, lai atsulojas. Olu sakuļ, pieliek miltus, jogurtu, sāli, izspiestu ķiploku un piparus, samaisa mīklu. Kabačiem nospiež sulu. Mīklā iemaisa rīvētos kabačus. Sakarsētā eļļā cep nelielus plāceņus, pasniedz karstus kā pamatēdienu ar skābu krējumu vai aukstus kā uzkodu.

Krāsainās dārzeņu pankūkas

1 gl plāno pankūku mīklas, puse cukīni, 1 burkāns, puse paprikas, 30 g siera, sāls, pipari – pēc garšas.

Sarīvē vai ļoti smalki sagriež dārzeņus un iejauc plāno pankūku mīklā. Nedaudz pievieno sāli un piparus. Lai pankūku garšu padarītu izteiksmīgāku, pievieno arī sauju rīvēta siera. Uzkarsē pannu, uz tās liek mazu pikucīti sviesta. Sakarsētajā sviestā liek pa vienai karotei mīklas un cep pankūkas no abām pusēm, līdz ir zeltaini brūnas.

Ja vēlas, sieru var pārrīvēt pāri, kamēr pankūka vēl karsta, vai pankūku mīklai pievienot sagrieztu desu.

Kartupeļu un cukīni pankūkas

6 kartupeļi, 1 cukīni, 40 g rīvēta siera, 1 tējk. sāls, 2 ēd.k. margarīna, sviesta vai eļļas.

Kartupeļus nomizo, sarīvē uz rupjas rīves. Cukīni noskalo un sarīvē. Sieru samaisa ar kartupeļiem, cukīni un sāli. Pannā sakarsē taukvielas. Ar karoti liek mīklu, izlīdzina plānā slānītī. Cep uz vidējas uguns. Pankūkas apcep no abām pusēm. Pasniedz ar ceptu speķi, ābolu ievārījumu un rīvētiem burkāniem. Pankūkas var pasniegt kā piedevu gaļas ēdieniem. Cukīni var aizstāt ar burkāniem.

Komentāri (1)
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu