Veldre: jātnieku goda sardzes izveide veicinās patriotismu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizsardzības ministrs Vinets Veldre ir pārliecināts, ka  jātnieku goda sardzes un militārā orķestra defilē programmas izveide lielākajā daļā Latvijas iedzīvotāju veicinātu patriotismu.

Ministrs tā atzinis pēc ASV Fortmeijerā (Fort Myer) izvietotās karaspēka vienības apmeklēšanas.

Veldre uzskata, ka «ASV ir ļoti labs piemērs, kā kopt savas militārās tradīcijas».

Apmeklētā vienība atbild par oficiālo ceremoniju nodrošināšanu ASV, un Latvijas analogs tai ir Goda sardzes rota, kas nodrošina goda sardzi pie Brīvības pieminekļa un Rīgas pils, kā arī citu militāro tradīciju ievērošanu.
 
Veldre Fortmeijerā iepazinās arī ar tur izvietoto kavalērijas vienību – ar tās uzdevumiem un lomu militāro tradīciju uzturēšanā.
 
«Jebkura valsts nostiprina zināmus simbolus, ar kuriem tiek asociēta tās aizsardzības politika,» norāda Veldre.

«Par šādiem simboliem neapšaubāmi var uzskatīt arī jātnieku goda sardzes un militārā orķestra defilē programmas izveidi, kas – esmu par to pārliecināts – lielākajā daļā Latvijas iedzīvotāju veicinātu patriotismu,» sacīja Veldre.

«Apollo» jau vēstīja, ka  Veldre vēlas, lai armijas orķestris ar defilē programmu Rīgā noteiktās dienās maršētu pa konkrētiem maršrutiem.

«Man ir ideja un arī pavēle par orķestriem, piemēram, Rīgā tie varētu ar defilē programmu maršēt konkrētās dienās un laikos pa konkrētu maršrutu: Brīvības piemineklis–Līvu laukums–Okupācijas muzejs–Domu laukums–Prezidenta pils–Kara muzejs. Līdzīgi defilē varētu būt Jelgavā, Liepājā, Daugavpilī, arī citās pilsētās,» stāsta ministrs.

Veldre devis pavēli sākt darbu pie zirgu goda gvardes izveides. Ministrs iepriekš sacīja: «Man nav doma atjaunot kavalēriju un to 21. gadsimtā sūtīt pret tankiem. Ir ideja izveidot zirgu goda gvardi, kas sagaidītu prominentas ārzemju personas.»

Veldre devis uzdevumu izpētīt ekonomiskos, materiālos un citus aspektus attiecībā uz 20–30 zirgu vienības izveidi. Izdevumi zirgu gvardes izveidei neskaršot citas armijas investīcijas programmas, arī investīcijas karavīru apbruņojumam un ekipējumam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu