Naujenieši noķer 53 kilogramus smagu samu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/photojenni

Daugavā pie Naujenes pagasta Kraujas Viktors un Kristina Ustini noķēruši 53 kilogramus smagu un 2 metrus garu samu.

“Samu noķērām 8. augustā plkst.19.00. Ar sievu esam izvēlējušies trollingu, proti, laiva peld uz priekšu pret straumi, tai līdzi velkam pie spininga piestiprinātu ūdenī iegremdētu vobleri zaļā krāsā. Šoreiz atkal uzķērās sams. Mēs cīnījāmies ar viņu stundu,” pastāstīja Viktors. Krastā palīgā atsteidzās Juris Livčāns un Jānis Miglāns, un kopīgiem spēkiem ūsainais milzenis bija iznests krastā.

Ustinu ģimene vispirms samu nofotografēja, pēc tam to sadalīja porcijās, daļu atdeva draugiem, daļu ielika saldētavā. Sama gaļa ledusskapī varēs stāvēt līdz Jaunajam gadam. Abi ar sievu samu viņi cep cepeškrāsnī vai uz grila, no sama padodas arī garšīgs galerts.

Kad Viktors pirms 3 gadiem nopirka gumijas laivu, viņš kopā ar sievu nolēma kļūt par makšķerniekiem. Divi gadi pagāja, krājot pieredzi, bet trešajā gadā tikuši pie lielā loma. Arī pirms mēneša Ustinu pāris turpat Daugavā, makšķerēdami ar spiningu no laivas, noķēra pamatīgu samu – 21kg smagu.

Jāpiebilst, ka Viktors Ustins ikdienā strādā uzņēmumā “Latvijas dzelzceļš” par buldozeristu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu