Policija uzraudzīs nedēļas nogalē gaidāmo ūdensputnu medību sezonas sākumu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Valsts policija šajā nedēļas nogalē uzraudzīs ūdensputnu medību sezonas sākumu; lai medības būtu drošas mednieki medību vietās aicināti ievērot kārtību un šaujamieroču drošību, aģentūrai BNS pavēstīja Valsts policijas pārstāvis Dairis Anučins.

Viņš informēja, ka ūdensputnu medību sezona sāksies sestdien, 10. augustā. Lai medības noritētu bez starpgadījumiem, policija aicina medniekus ievērot nepieciešamās dokumentācijas un šaujamieroču drošības prasības, kā arī rūpēties par kārtības noteikumu ievērošanu medību laikā.

Ūdensputnu medību vietas uzraudzīs Valsts Policijas darbinieki.

Policija atgādina, ka medniekam, dodoties uz medību vietu, obligāti jābūt līdzi sekojošiem dokumentiem – medību apliecībai, šaujamieroča glabāšanas atļaujai un mednieka sezonas kartei. Medībās kategoriski aizliegts atrasties alkoholisko dzērienu un citu apreibinošo vielu ietekmē, kā arī aizliegts pārvadāt šaujamieročus reibuma stāvoklī.

VP darbinieki uzraudzīs medību šaujamieroču un munīcijas lietošanas kārtības un drošības prasību ievērošanu. Ūdensputnu medībām aizliegts izmantot pusautomātiskos šaujamieročus, kuros var vienlaicīgi ielādēt vairāk par trim patronām vai arī ar kuriem var šaut kārtām. Tāpat aizliegts izdarīt šāvienus no braucošām motorlaivām.

Policija aicina medniekus ievērot visus medību drošības noteikumus un uzmanīgi rīkoties ar šaujamieročiem, lai izvairītos no iespējamiem nelaimes gadījumiem.

Ūdensputnu medību sezona ilgst no augusta otrās sestdienas plkst. 16.00 līdz 30. novembrim. No 10. Augusta līdz 15. septembrim medīt atļauts trešdienās, sestdienās un svētdienās, savukārt no 15. septembra līdz 30. novembrim – katru dienu.

Medījamo putnu sarakstā iekļauti lauči, krīkļi, pelēkās pīles, platknābji, meža pīles, prīkšķes, baltvēderi, garkakļi, brūnkakļi, cekulpīles, ķerras, tumšās pīles, melnās pīles, kākauļi un gaigalas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu