«Satellites LV» pirmie Grīziņkalnā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pagājušajā nedēļas nogalē Grīziņkalna klusā Lauku iela pārvērtās par filmēšanas laukumu — tur tika uzņemts videoklips «Satellites LV» dziesmai «Pirmais».

Dziesmas «Pirmais» videoklipa režisors ir Mārtiņš Grauds, kas jau agrāk sadarbojies ar grupu 2001. gada klipā «I Wish I Was A Beach Boy». Viņam palīdzējis arī jaunās pašmāju filmas «Amatieris» režisors Jānis Nords un operators Andrejs Rudzāts.

Klips tapis saulainā maija dienā kādā no Grīziņkalna pagalmiem. Vieta — Vārnu ielas republika — izvēlēta tās īpašās auras dēļ. «Tur ir sena elpa — bruģis, vecie malkas šķūnīši, tāda vēl neurbanizēta estētika,» stāsta viens no «satelītiem» Jānis Žilde. «Klips nebūs tikai ilustratīvs — paralēli grupas spēlēšanai kādā no pagalmiem norisinās stāsts. Tā galvenie varoņi — sētas bērni — risina savstarpējās attiecības, rotaļājas un arī sacenšas, kurš pirmais.»

Skaņdarbā izmantota 50. gadu «Musima» firmas pusakustiskā ģitāra, kā arī autentiskas 1958. gada «Philips Philicorda» ērģeles, kas būs redzamas arī klipā. «Pirmais» ir trešais singls kopš «Satellites LV» atkalapvienošanās 2006. gadā, skaņdarbs seko singliem «Dienas gaismas detaļas» un «Karavīriņi». Pašlaik radiostacijās skan jau ceturtais singls «Policija brauc!»

Paralēli dziesmas «Pirmais» klipam top vēl divi «Satellites LV» videoklipi — Edmunda Jansona animētais «Dienas gaismas detaļas» un Krišjāņa Ābola režisētais eksperimentālais «S.I.R.D.S.».

Vasarā grupa nolēmusi nopietni strādāt skaņu ierakstu studijā ar jaunām dziesmām, kā potenciālie jaunie singli tiek minēti «Atkritumu civilizācija» un «Paliec, neaizej!».

30. maijā «Satellites LV» būs redzami un dzirdami Mūzikas akadēmijas Studentu klubā, kur spēlēs gan pavisam jaunas, gan vecas dziesmas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu