Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Tiesībsargs uzskata, ka praidam noteikti jānotiek

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Tiesībsarga biroja vadītājs Romāns Apsītis uzskata, ka Draudzības dienu gājienam jeb seksuālo minoritāšu praidam ir jānotiek. Intervijā [s:18902] Tiesībsargs gan norādīja, ka pats gājienā nepiedalīsies.

Apsītis stāstīja, ka viņam nav radusies pārliecība, ka amatpersonas, lemjot par gājiena norisi, ņem vērā tikai drošības apsvērumus.

Viņš teica, ka «seksuālo minoritāšu gājiens no cilvēktiesību viedokļa jāvērtē pulcēšanās brīvības kontekstā». Ja ir vajadzīgi kādi ierobežojumi, jāraugās, lai tiesības pulcēties kādai grupai netiek atņemtas pavisam, teica Tiesībsargs.

Ierobežojumi varētu būt nepieciešami, ja pastāvētu vardarbības draudi, ar kuriem policija nespētu tikt galā. Apsītis izteica pārliecību, ka policija spēj nodrošināt kārtību Draudzības dienu gājiena laikā. «Policijai jādara savs darbs,» norādīja Tiesībsargs.

Tāpat viņš atzina, ka pats nepiedalīsies gājienā, jo Apsītim nav šādu uzskatu. Tomēr tas nenozīmē, ka citi nevar piedalīties, uzsvēra Tiesībsarga biroja vadītājs.

Intervija ar Tiesībsargu Latvijas Radio.

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu