/nginx/o/2018/07/16/9839125t1he68c.jpg)
Patiesībā šī mērce ir ārkārtīgi pateicīga un piemērota dažādām variācijām. Pamatlietas- vistas gaļa un saldais krējums- pārējais brīva izvēle. Manā ģimenē vislabāk iet šāds variants, ar ko tūdaļ iepazīstināšu. Sastāvdaļu daudzums ir manam 2l katliņam, kādā parasti gatavoju mērci vairākām dienām un mūsu gaumei atbilstošās proporcijās.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- 2 gab. vistas filejas
- pāris ēdamkarotes sinepju
- 500 ml saldā krējuma
- 1 paprika
- 720 ml burciņa zaļo zirnīšu (konservēti)
- 3 gab. burkāni
- 3 gab. nelieli tomāti
- pāris daivas ķiploka
- 1 gab. sīpols
- pāris ēdamkarotes miltu
- garšvielas
30 minūtes pirms gatavošanas uzsākšanas vistas fileju sagriež pavisam nelielos gabalos, pievieno sinepes, samaisa un ļauj pastāvēt noteikto laiku. Pa tam lāgam var sagatavot dārzeņus - nomizo, nomazgā. Burkānus var sarīvēt, sīpolus sagriezt cik smalki patīk, papriku sagriezt kādā formā patīk, tomātus sagriezt tādos gabalos, kas iet pie sirds. Es cenšos ievērot to, lai visas sastāvdaļas nebūtu lielos gabalos un izmēru ziņā harmonizētu savā starpā, un mērces saturs būtu vairāk vai mazāk viendabīgs.
Katliņā ieleju mazliet eļļas un lieku sīpolus apcepties, kad tie kļuvuši caurspīdīgi, pievienoju burkānus. Tikmēr uz pannas apcepu arī vistas gabalus.
Kad vistas gabaliņi ir apcepušies (nu kādas 5-7 minūtes)- tos pievienoju katliņa saturam, visu apmaisu, pieleju tiešām nedaudz ūdens, vāku virsū un - lai sautējas.
Pēc 5-7 minūtēm, katla saturam pievienoju tomātus, papriku un piespiežu ķiploku, visu apmaisu, vāku virsū un ļauju, lai pasautējas.
Pēc 5-7 minūtēm, katla saturam pievienoju zaļos zirnīšus un saldo krējumu, visu apmaisu, vāku virsū un ļauju vēl 5 minūtes pasautēties.
Šajā momentā mērci var atstāt tādu, kāda tā ir, man tomēr patīk mazliet biezākas. Tāpēc sajaucu 2 ēdamkarotes miltu ar aukstu ūdeni, lai veidojas tāda kā putriņa, ļauju kādas 5 minūtes pastāvēt un tad pievienoju katla saturam, visu kārtīgi apmaisot.
Pievienoju garšvielas, apmaisu - pagaršoju, jā - viss gatavs!
Kolosāli garšo ar rīsiem, bet var droši ēst arī ar kartupeļiem un citām piedevām. Lai izdodas un labi garšo!