Seksa rutīna — vai tādu pazīstat?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA - AFI

Šonedēļ ieskatīsimies guļamistabā ar mērķi izskaust no tās seksa rutīnu!

Dažu piemēru gaismā ieskicēsim «slimības gaitu», parunāsim par cēloņiem un kopīgi nospriedīsim, kādi tad varētu būt iespējamie risinājumi. Padalīšos arī savā pieredzē, jo neesi pirmais, kam tā gadās!

Seksa rutīna — kā tā rodas?

Pāra attiecībām mainoties, mainās arī seksuālā dzīve. Pirmajos attiecību mēnešos brīvdienās jūs esat gatavi neizlīst no guļamistabas dienām ilgi, tad, laikam ejot, perspektīva pavadīt visas brīvdienas gultā jūs vairs nesajūsmina.

Šo parādību sauc par seksa rutīnu, un tā mēdz iezagties ne tikai padsmit un vairāk gadus kopā nodzīvojušu pāru dzīvē un guļamistabā. Lai arī «Durex» pasaules aptaujā 2005. gadā 7% aptaujāto (no 317 000 aptaujāto 41 valstī) atzina, ka viņu seksuālā dzīve ir monotona, tomēr veseli 39% vēlētos pamēģināt ko jaunu!

Kādreiz uzskatīju, ka labākais sekss ir attiecību sākumā un kad vēl nav izmēģināts viss seksa «repertuārs», jo uz savas ādas izbaudīju, kā tas ir — seksa rutīna. Katrreiz — vienā no trim vai četrām iecienītajām pozām, un pēc tam mēs katrs pagriezāmies katrs uz saviem sāniem un iemigām. Jā, bija labi, bet… garlaicīgi, un prātā vairs nepalika neviena īpaša mīlēšanās reize.

Vai tiešām seksa rutīna agri vai vēlu iezogas VISĀS attiecībās?

Vai tā ir visiem?

Divi pāri — Ieva (28) un Ritvars (36), kas ir pazīstami jau astoņus gadus, un Ineta (25) un Kristaps (26), pazīstami divus gadus, — dalījās savā pieredzē.

Ieva atceras, ka pirmoreiz pamanījusi rutīnu seksā, kad viņi jau dzīvoja kopā un sekss kļuva par savdabīgu izklaižu aizvietotāju — «Nav ko darīt? Pamīlēsimies!». Kopš bērniņa piedzimšanas Ieva jūtas neizgulējusies un nesaprasta, bet Ritvars uzskata, ka mīļotā atsvešinās un visu savu uzmanību pievērš mazajam. Pāris nav atradis risinājumu šai situācijai, un abi atzīst, ka divvientulības trūkums smagi ietekmē seksuālo dzīvi, tā kļuvusi mehāniskāka un it kā notiek «pienākuma pēc».

Arī Ineta min, ka ar laiku sekss notiek «pieraduma pēc, tas ir kaut kas automātisks un pats par sevi saprotams». Viņa arī atzīst, ka tas vairs nav tāds emocionālais pārdzīvojums, kā iepriekš, tāpēc viņa izmanto vairākus paņēmienus, piemēram, «pārsteiguma momentu», dienas vidū, brīdī, kad abi varbūt ir aizņemti ar citām lietām, kaislīgi pievērsties mīļotajam.

Kristaps min, ka viņi dažkārt arī izmanto dažādas grāmatas pozu dažādībai, tāpat viņam arī patīk pārsteigt sievu ar negaidītu masāžu. Ja tas viss notiek kaut vai pa reizei, tad rutīnu tiešām izdodas pārvarēt!

Kāds tad ir noslēpums tam, lai arī tu būtu laimīgo skaitā un pārvarētu guļamistabas pelēcību — seksa rutīnu?

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu