Ekoloģiski tīras zivis no Liepājas (8)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas zivrūpniecības līderis SIA «Kolumbija Ltd» maijā atklāja Baltijas valstīs lielāko un arī modernāko slēgtā tipa vērtīgo zivju audzētavu. Audzētava izvietota Liepājas ostas teritorijā, un tajā tiks audzētas četru sugu zivis – foreles, stores, zuši un Āfrikas sami.

Ievērojama investīcija nākotnē

Jaunais saldūdens zivju audzēšanas komplekss «Kolumbija Ltd» ļaus iegūt lielāku neatkarību no izejvielu piegādātājiem. Nevienam nav noslēpums, ka Baltijas jūrā zivju resursi pamazām izsīkst, tādēļ zivju audzētava ir ievērojama investīcija uzņēmuma nākotnē. Pie šī projekta īstenošanas uzņēmums strādāja trīs gadus, un tā kopējās izmaksas bija ap diviem miljoniem latu. Lielāko daļu sedza Eiropas Savienības struktūrfondu finansējums, bet pārējie bija uzņēmuma paša līdzekļi, kā arī piesaistītie kredītlīdzekļi. Tomēr ieguvums ir ieguldīto pūļu un naudas vērts. Jaunajā zivju audzētavā būs piecdesmit baseini, turklāt katrai zivju sugai ir paredzēta atsevišķa telpa ar vairākiem dažāda lieluma baseiniem un katrai sugai piemērotu ūdens temperatūru un apgaismojumu. Kā vismazāk kaprīzie pirmie audzētavas iemītnieki ir Āfrikas sami.

Foto: Publicitātes foto

Ekoloģiski tīra produkcija

Zivju audzētavām ir vēl kāds pluss – mūsdienās tikai tajās var izaudzēt visām ekoloģijas prasībām atbilstošas zivis. Planētas ezeri, upes, jūras un okeāni jau ir tā piesārņoti, ka ekoloģiski tīras zivis šajās ūdenskrātuvēs velti meklēt. Uzņēmuma nākotnes plānos ir ekosertifikāta iegūšana, kas apliecinās, ka tā ražotā produkcija ir ekoloģiski tīra. Savukārt ekoloģiskā produkcija pasaules tirgos ir gan dārgāka, gan arī kotējas augstāk. Ne velti audzētavā izaudzētās zivis paredzēts izmantot augstākās jeb «premium» klases konservu ražošanā. Tomēr aptuveni divdesmit procenti no šeit izaudzētajām 160 tonnām zivju tiks kūpinātas. Daļa no audzētavas zivīm nonāks arī uz svaigo zivju pārdošanas letēm.

Foto: Publicitātes foto

Plašs eksports

Šobrīd «Kolumbija Ltd» savu produkciju pārsvarā eksportē uz Eiropas Savienības valstīm un trīspadsmit kādreizējās Padomju Savienības valstīm. Uzņēmuma zivju izstrādājumi tiek eksportēti pat uz Austrāliju, Singapūru, Japānu un Lībiju. Paredzams, ka līdz ar ekoproduktu ražošanu pieprasījums pēc «Kolumbija Ltd» zivju konserviem augs visos šajos tirgos.

Materiāls sagatavots «Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas projekta LLIV-361 «Invest to Grow»»ietvaros

Foto: Publicitātes foto
Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu