Noslepkavotās meitenes māte mīklaini pazudusi kopš jūnija

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Nežēlīgi nogalinātās 11 gadus vecās Dainas māte, kura, pēc sākotnējās informācijas, jūnijā bija devusies darbā uz Īriju, patiesībā ir bez vēsts pazudusi, jo ne policijai, ne bāriņtiesai, ne viņas radiem nav informācijas par viņas atrašanās vietu.

Tiek pieļauts pat ļaunākais, ka sieviete kļuvusi par sava bijušā vīra Ivara Grantiņa upuri. Uz viņu gulstas arī aizdomas par meitas brutālo nonāvēšanu.

«Sievietes radi nezināja, kur viņa kopš jūnija ir pazudusi. Uz telefona zvaniem viņa neatbildēja. Bija baumas, ka viņa devusies peļņā uz Īriju, bet radinieki to nezināja,» «Neatkarīgajai» teica Bauskas bāriņtiesas priekšsēdētājas vietniece Ņina Voitehoviča.

Viņa skaidroja, ka māte savulaik strādājusi Rīgā, veikalā «Maxima», un līdz pazušanai kopā ar trim bērniem dzīvoja pie bijušā vīra mātes mājās Ceraukstē, kur trešdien tika atrasts 11 gadus vecās meitenes līķis.

Nogalinātā meitene bija I. Grantiņa meita, savukārt pārējie divi bērni — 1999. gadā dzimusī meitene un 1997. gadā dzimušais zēns — bijuši cita vīrieša bērni un pēc mātes pazušanas dzīvojuši pie viņa Bauskā.

Speciāliste sacīja, ka sociālajā dienestā pēc bērna nāves vērsušies radi, lai lūgtu pabalstu bērēm, un arī tad viņiem nekādas skaidrības par Dainas mātes atrašanās vietu neesot bijis, arī viņas brālim nekas par māsu neesot zināms.

Pēc «Neatkarīgās» rīcībā esošās informācijas no Bauskas policijas, nākamajā naktī pēc bērna slepkavības pie mājas, kurā notikusi asinspirts, dežurējusi policija gadījumā, ja vīrietis atgriežas mājās, taču tas neesot noticis. Pārmeklēta tuvējā apkārtne, jo uzskatīts, ka vīrietis varētu būt beidzis dzīvi pašnāvībā — par to liecināja fakts, ka viņa mobilais telefons bija ieslēgts un, pēc telekomunikāciju uzņēmuma sniegtās informācijas, atradies turpat netālu.

Tomēr likumsargi cer vīrieti atrast dzīvu. Vīrieša meklēšanā iesaistīti arī Lietuvas policisti.

I. Grantiņš iepriekš ar cirvi uzbrucis mātei, pēc tam mēģinājis viņu sadedzināt, četrus gadus bijis cietumā par kādas vietējās sievietes izvarošanu, pavadot mājās no zaļumballes, un tikai aprīlī iznācis no apcietinājuma, viņu uzraudzījis Valsts probācijas dienests, kas vīrieti apmeklējis arī mājās. Meitenes mātei Bauskas bāriņtiesa atņēmusi bērna aprūpes tiesības, un par meitenīti rūpējusies vecmāmiņa — tēva māte.

«Rūpēšos un gādāšu par savu Meitu,» šādi savu iesniegumu beidza I. Grantiņš, 16. augustā lūdzot vietējai bāriņtiesai piešķirt viņam pabalstu par meitas uzturēšanu.

Vēl 23. augustā uz Ceraukstes pagasta bāriņtiesas priekšsēdētājas izteiktajām bažām, ka bērns būtu jātur tālāk no tāda tēva, vecmāmiņa atbildējusi, ka meitenes un tēva attiecības esot labas, bet bāriņtiesas priekšsēdētāja vienkārši turot ļaunu prātu uz šo ģimeni. Taču šobrīd bēdu sagrauztā sirmgalve par savu dēlu saka — kad viņu atradīs, lai soda pēc iespējas bargāk.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu