Mārupītē bojā gājušas varētu būt visas zivis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc ugunsgrēka no noliktavas Ulmaņa gatvē noplūdušo ķīmisko vielu straume ir atstājusi ļoti smagas sekas Mārupītei - bojā gājušas varētu būt visas zivis.

Daugavai nekaitēs

Taču Daugavai, ņemot vērā tās ūdens masu, šīs vielas, kuru noplūde ir apturēta, būtisku kaitējumu nenodarīs, informēja Rīgas izpilddirektors Juris Radzevičs (LPP/LC).

Radzevičs norādīja, ka nav ieteicams peldēties Daugavā lejpus Mārupītes ietekas, piemēram, aiz Vanšu tilta.

Rīgas pludmales nav apdraudētas

Tomēr Rīgas pludmales nav apdraudētas - oficiālajās pludmalēs Vecāķos un Buļļusalā peldētājiem nekādas briesmas nedraud, apstiprinājusi Veselības inspekcijā.

Cer, ka piesārņojums samazināsies

Paredzams, ka tuvāko dienu laikā piesārņojuma koncentrācija Mārupītē, Māras dīķī un Āgenskalna līcī samazināsies līdz kritiskās robežas slieksnim, bet divu nedēļu laikā notiks ūdeņu pašattīrīšanās, informēja Radzevičs.

Jau ziņots, ka sestdienas naktī Mārupē noliktavu un biznesa ēku kompleksā "Baltais vējš" izcēlās ugunsgrēks medicīnas preču noliktavā, no kurienes liesmas pārmetās uz "Ecolab" noliktavu ar profesionālo sadzīves ķīmiju - mazgāšanas, dezinfekcijas līdzekļiem un medicīnā izmantotām vielām. Ugunsgrēka laikā kaitīgās vielas kopā ar dzēšanā izmantotu ūdeni ieplūdušas lietus kolektorā, pēc tam grāvī, tad Mārupītē un Māras dīķī, iznīcinot dzīvo radību ūdenī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu