Šodienas redaktors:
Marina Latiševa
Iesūti ziņu!

Marinētas sēnes ziemai

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: AFI

Šogad mežos ļoti daudz sēņu!

Sastāvdaļas:
Sēnes (bekas, bērzlapes u.c.)
Marināde:
0.5 l ūdens
2 tējkarotes cukurs
2 ēdamkarotes rupjā vārāmā sāls
1 ēdamkarote etiķa esence
Garšvielas: pipari (melnie un smaržīgie), lauru lapa, ķiploks.

Pagatavošana:

Novāra sēnes. Liek aukstā ūdenī. Gatavo marinādi: uzvāra ūdeni, pieliek sāli, cukuru. Mazliet pavāra, pārtrauc vārīšanu, pielej etiķa esenci.

Notecina sēnes, pilda burkās. Katrā burkā ieliek ķiploka gabaliņu, lauru lapu, uzlej marinādi. Ja vēlas var pievienot arī dilles, pētersīļa sakni.

Sagatavotās burkas karsē temperatūrā 90 - 95 grādi, 0,5 litru burkas 25 minūtes. Burkas aizvalcē, uzglabā vēsā vietā. Labu apetīti!

Bekas marinē atsevišķi, vārāmās sēnes atsevišķi.

Komentāri
Nepalaid garām
Uz augšu