Ilzītei vajadzīga palīdzība! (69)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Mums katram ir iespēja palīdzēt lācenei Ilzītei tikt pie patīkamākas un drošākas dzīvesvietas. Lācenes kopēja Velga Vītola portālam TVNET pastāstīja, ka Ilzīte patlaban mīt nolietotā voljērā, kam vajadzīgs remonts. Lai uzlabotu viņas dzīves apstākļus, sākta labdarības akcija «Lācim karsti vasarā, vāverīte ar draugiem nāk palīgā!».

Vispirms Vītola paskaidroja, ka Ilzītes voljēra labiekārtošanai netiks izmantota nauda, ko valdība nesen piešķīra no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Šo naudu izlietos, lai izbūvētu Līgatnes dabas takās mītošo lāču Puikas un Mikus pastaigu laukumu, kā arī saremontētu pavasarī izskaloto ceļu.

Savukārt lācene Ilzīte dzīvo citā voljērā. Līgatnes dabas takās ir divi lāču voljēri, jo lāči nav pieraduši dzīvot kopā. Tas varētu beigties ar kautiņu un pat kāda bojāeju.

Jāatjauno Ilzītes voljērs

12,5 gadus vecā Ilzīte patlaban dzīvo desmit gadus vecā nolietotā voljērā, kam nepieciešams remonts. Par voljēra atjaunošanu domāts jau iepriekš, taču tam nebija naudas. Lai savāktu nepieciešamos līdzekļus, Ilzītes draugi nolēma sākt vērienīgu labdarības akciju «Lācim karsti vasarā, vāverīte ar draugiem nāk palīgā!».

Kā rīkoties? Ir divas iespējas!

Cilvēkiem, kuri vēlas palīdzēt Ilzītei, ir divas iespējas.

Pirmais - ziedot caur labdarības portālu ziedot.lv.

Otrs - iegādāties «Laimas» saldējumu «Vāverīte», «Serenāde», «Maigums» un «Gutta», kā arī citus «Vāverītes» produktus. No katra pirkuma 1 santīmu izmantos lācenes Ilzītes voljēra labiekārtošanai.

Cik daudz naudas vajadzētu?

Vītola pastāstīja, ka kopumā Ilzītes voljēra atjaunošana varētu izmaksāt 31 tūkstoti latu, taču akcijas organizētāji priecāsies par jebkādu naudas summu, kas palīdzētu lācenei tikt pie ērtākām un drošākām mājām.

Par šiem līdzekļiem plānoti vairāki darbi. Pirmkārt, atjaunot voljērā elektrisko ganu, kas pasargātu kokus no lāča nagu asināšanas. Līdz ar elektriskā gana atjaunošanu varētu izcirst pamežu, kas ļautu apmeklētājiem brīvāk aplūkot lāča gaitas.

Tāpat Ilzītes mājoklim vajadzīga papildu aizsardzība pret lapsām un jenotsuņiem, kas ne tikai mielojas ar lācenei sarūpēto barību, bet arī var ievazāt slimības un traucēt Ilzītes ziemas miegu. Jāatjauno arī mājvietas lūku sistēma, kā arī jānostiprina un jāatjauno žogs.

Kā jūtas pati Lāču mamma?

Par Lāču mammu iesauktā dzīvnieku kopēja pauda prieku, ka ir atgriezusies savā darba vietā, ko bija spiesta uz laiku pamest. Cik nu veselība atļauj, viņa turpina rūpēties par saviem četrkājainajiem draugiem.

Komentāri (69)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu