Grantiņš atzinies vēl divās slepkavībās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: policija

Par savas 11 gadu vecās meitas slepkavību Ceraukstes pagastā aizturētais Ivars Grantiņš atzinies vēl divās slepkavībās, šovakar Latvijas Televīzijas raidījumam «Panorāma» apstiprināja Valsts policijas priekšnieks Aldis Lieljuksis.

Lieljuksis pavēstīja, ka Grantiņš atzinies savas bezvēsts pazudušās sievas slepkavībā, kā arī vēl vienas personas slepkavībā. Atrastas arī nogalināto mirstīgās atliekas.

Policijas priekšnieks neapstiprināja, ka otra noslepkavotā persona varētu būt tā paša pagasta iedzīvotāja — 18 gadu vecā Jana Ribinska, kas bez vēsts pazudusi šā gada jūlijā. Jauniete pēdējoreiz redzēta kompānijā, kurā bijis arī Grantiņš.

Lieljuksis norādīja, ka sīkāka informācija tikšot sniegta preses konferencē rīt.

Kā ziņots, 27. augustā no rīta kādās mājās Bauskas rajona Ceraukstes pagastā atrasta noslepkavota 1996. gadā dzimusi meitene. Meitenes līķi atradusi viņas vecmāmiņa, kas iegājusi mazmeitas istabā, kur zem segas atradusi bērnu, kuram bija pārgriezta rīkle.

Zināms, ka meitenīte dzīvoja kopā ar vecmāmiņu un savu tēvu, kurš nesen bija atgriezies no ieslodzījuma vietas, kur izcietis sodu par izvarošanu.

Aizdomās par meitas slepkavību turēto Grantiņu policija aizturēja 29. augustā īsi pēc plkst. 22 Bauskas rajona Gailīšu pagastā, kas atrodas pie Lietuvas robežas. Aizturēšanas brīdī Grantiņš nepretojās un neizrādīja nekādu pretestību policijas darbiniekiem.

Jau pirms tam Bauskas rajona tiesa viņam kā drošības līdzekli bija piemērojusi apcietinājumu.

Grantiņš nopratināšanas laikā policijas darbiniekiem pilnībā atzina savu vainu meitas slepkavībā, piebilstot, ka viņš izdarīto nožēlo. Arī parakstoties zem lēmuma, kurā nogalinātās meitenītes tēvs tiek atzīts par aizdomās turēto, viņš ir norādījis, ka savu vainu pilnībā atzīst un nožēlo.

Jau ziņots, ka Grantiņam nozīmēta psihiatriskā ekspertīze, bet pagaidām gan garo rindu dēļ viņam ekspertīze netiek veikta. Tikmēr aizturētais un ar tiesas lēmumu apcietinātais Grantiņš joprojām atrodas Bauskas policijas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Policija arī lūdza iedzīvotāju palīdzību bezvēsts pazudušās Ceraukstē nogalinātās meitenītes Dainas mātes — 1979. gadā dzimušās Ingas Lomakinas — meklēšanā. Sieviete pēdējo reizi esot redzēta šā gada 25. jūnijā, un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

LETA jau ziņoja, ka saistībā ar sievietes pazušanu policijā sākts arī kriminālprocess un sākta meklēšana. Sieviete meklēšanā izsludināta pēc tam, kad policijā saņemts oficiāls iesniegums par viņas pazušanu, ko uzrakstījuši Sociālā dienesta darbinieki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu