Avārijā traumētam sunim izveido ratiņus skriešanai

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sunītim Fukušimam, kurš gada sākumā smagi cieta no automašīnas trieciena, ir sākusies otra dzīves elpa. Mugurpuse un ķepas pēc trieciena kļuva paralizētas, tādēļ suns nespēja brīvi pārvietoties. Tagad dzīvniekam radīti īpaši ratiņi, ar kuru palīdzību skriet, kur vien tīk, tā trešdien vēstīja LNT raidījums „Degpunktā”.

Izlemj suni neiemidzināt

Pēc automašīnas trieciena suns Fukušims spēja pārvietoties vien ar priekšējām ķepām, pārējo ķermeņa daļu velkot pa zemi. Toreiz speciālisti izlēma dzīvniekam neveikt eitanāziju.

Fukušims šobrīd atrodas dzīvnieku patversmē „Ulubele”, kur viņa labsajūtai uzmeistaroti īpaši ratiņi. Ar tiem suņuks skrien bez bēdu, tikai pagaidām neesot iemācījies laikus piebremzēt.

Iekārtas projektēšana aizņēmusi vien 15 minūtes, savukārt konstrukcijas izveide vēl pusstundu.

Četri cilvēki īsā laikā radīja ratiņus, ar kuriem turpmāk Fukušimam pārvietoties un dzīvot pilnvērtīgu dzīvnieka dzīvi.

Ratiņu autors Jānis „Degpunktam” pastāstīja, ka ratiņu konstrukciju noskatījis internetā un Fukušimam uztaisīti līdzīgi. Visvairāk maksājušas kapara caurulītes.

Meklē gādīgu saimnieku

Līdz ar iespēju skraidīt ar ratiņu palīdzību suns esot sācis atgūties no gūtās traumas autoavārijā. Dzīvnieku aizstāvji domā, ka drīz viņš varēs skriet bez ratiņu palīdzības. Pārciesta jau viena operācija, taču, iespējams, būs vajadzīga vēl viena.

Sunim patlaban nepieciešams vairāk uzmanības nekā citiem patversmes iemītniekiem. Tādēļ tiek aicināts atsaukties gādīgs un atbildīgs cilvēks, kurš spētu kļūt par jauno Fukušima saimnieku vai dot pagaidu mājvietu.

Veterinārārsts Ingus Balandins raidījumā atzina: „Ir nepieciešams cilvēks, kurš var rūpēties par viņu tālāk, protams, konsultējoties arī ar veterinārārstu.” Cilvēkam esot jābūt iespējai suni peldināt, kā arī apmeklēt veterinārārstu. Jaunais saimnieks tiks apmācīts veikt masāžas procedūras, lai sunītis ātrāk atlabtu.

Aicina ziedot

Dzīvnieku aizstāvji norāda, ka sunītis šobrīd izskatās ļoti laimīgs, jo beidzot var brīvi skraidīt, dauzīties un spēlēties.

„Viņš ir vienkārši laimīgs, ka var dzīvot kā mēs visi,”

atzina speciālisti.

Cilvēkiem, kas vēlās savā ģimenes lokā un gādībā uzņemt Fukušimu, lūgums zvanīt pa tālruni 20203333. Tā kā, iespējams, būs jāveic vēl viena operācija, „Ulubele” aicina ikvienu palīdzēt šim sunim un ziedot 1 latu viņa atlabšanai, zvanot pa ziedojumu tālruni 90006083.

Skatīt pievienoto video!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu