Pie Rātsnama spieto bites

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pie Rīgas domes ēkas šodien apmeties bišu spiets, pastāstīja Rīgas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Anna Kononova.

Bišu spiets apmeties pie laternas staba piestiprinātajā puķu podā līdzās galvenajai ieejai Rātsnamā.

Lielais bišu bars pagaidām nevienu neapdraud un, kā atzina Kononova, pagaidām to neviens negatavojas aiztikt vai pārvietot.

Kā pastāstīja Latvijas Biškopības biedrības Vidzemes reģiona konsultants Guntars Melnis, bites noteikti nav bīstamas un, kamēr tās neviens neaiztiek, nebaksta vai nemēģina dabūt no puķu poda projām, tās nevienu neapdraud."

"Cilvēkiem viņas netraucēs, jo bites uz leju laižas tikai uz ziediem un tādā trajektorijā un augstumā arī turpinās lidināties. Tur patlaban notiek izlūkošanas darbi - bišu izlūki meklē mājokli un tā ir pagaidu uzturēšanās vieta, kamēr spiets atradīs labāku vietu. Tuvāko stundu vai diennakts laikā bites pazudīs pašas," sacīja Melnis.

Biškopis skaidroja, ka bites, visticamāk, nākušas no Mežaparka un Brāļu kapu teritorijā izvietotajiem bišu spietiem, kurus bitenieki tur novietojuši liepu ziedu medus vākšanai.

Liepu smarža labvēlīgi ietekmē bišu pārvietošanos, taču dažādu dravošanas apstākļu dēļ kāds spiets, visticamāk, ir apjucis un devies meklēt jaunu mājokli.

"Parasti bites cenšas doties uz meža pusi - Pierīgā ir gana mežu un vecu koku ar dobumiem, kur tās var apmesties. Satraukumam nav pilnīgi nekāda pamata," sacīja Melnis un piebilda, ka bišu spiets Rīgas sirdī ir labs rādītājs - tas nozīmē, ka pilsēta ir pietiekami tīra un nesagandēta. Savukārt rīdziniekiem biškopis drīzāk iesaka izmantot eksotisko iespēju spietu iemūžināt fotogrāfijās.

Līdzīgi notikumi pirms pieciem gadiem risinājušies pie Rīgas pils - 2006.gada 27.jūnijā Valsts prezidenta pils apsardzes dienests vērsies pie Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD), lūdzot palīdzību cīņai pret bitēm, kas spietojušas netālu no sardzes posteņa. Pēcpusdienā ticis izsaukts dravnieks Oskars Plūme, kurš bišu spietu no koka noņēmis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu