Skip to footer
Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis
Iesūti ziņu!

Mafini ar fetu un sīpoliem (7)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vienkārši, ātri un gardi! Visgaršīgākie ir vēl silti mafini, bet arī atdzisuši lieliski garšo un būs laba uzkoda starp maltītēm vai pie zupas.

12 maziem vai 8 lielākiem mafiniem vajadzēs

  • 275 ml miltu
  • 1 tējkaroti sāls
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 sīpolu
  • 1 ēdamkaroti sviesta
  • melnos piparus
  • 100 g fetas (es izmantoju fitaki)
  • 1 tējkaroti sasmalcināta rozmarīna (es pievienoju kaltētus maurlokus)
  • 225 ml piena
  • 1 olu

Pagatavošana
Mazā pannā izkausē sviestu un apcep sīki sagrieztu sīpolu ~5 minūtes, atdzesē. Kad atdzisis, pievieno sadrupinātu sieru, garšaugus un piparus.
Bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri un sāli. Citā traukā sakuļ olu, tad pielej pienu un sajauc. Olu un piena maisījumu pielej miltiem un ar pāris kustībām sajauc, tad pievieno sīpolus ar sieru un iecilā masā. Mīklu saliek formiņās un cep 200 grādos ~20 minūtes.
Kā variantu var pamēģināt fetu aizstāt ar svaigo sieru, bet sīpolu - ar saulē kaltētiem tomātiem.

Komentāri (7)
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu