Pirmssvētku laikā aktivizējušies maluzvejnieki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pirmssvētku laikā Rīgas apkārtnē aktivizējušies maluzvejnieki, - par ko liecina šonakt veiktās pārbaudes Varkaļu kanālā, Babītes ezerā un Gātes upē.

Kā stāstīja Valsts vides dienesta Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes vecākais inspektors Gints Zemitāns, ja pēc zivju nārsta lieguma laika beigšanās no maluzvejnieku puses bija salīdzinošs klusums un miers, tad pirms Līgo svētkiem viņi atkal ir aktivizējušies un Pierīgā maluzvejnieku pieprasītākā vieta jau gadiem ir Babītes ezers.

Šonakt veiktā reida laikā vides inspektori no Babītes ezera izcēla septiņus nelikumīgus zvejas tīklus ar 90 kilogramu smagu lomu. Kopējais tīklu garums bija 390 metri, bet lomā atradās zandarti, meža vimbas, asari, ruduļi, līņi, brekši un karūsas. Tāpat no ezera izcelti četri vēžu murdi. Iespējams, ka tie nebija pareizi ievietoti, jo noķerts bija tikai viens vēzis, kas atlaists brīvībā, informēja Zemitāns.

Vides inspektoriem nācies izteikt arī vairākus brīdinājums par Babītes ezera lieguma zonas pārkāpšanu.

Zemitāns akcentēja, ka vides inspektori strādās arī pirmssvētku un svētku laikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu