Ērgļa parādi sniedzas tūkstošos

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirms neilga laika sarunā ar «Vakara Ziņām» dziedātājs Andris Ērglis dievojās, ka viņam neesot atkarības no azartspēlēm un informācija par šādu mūziķa netikumu esot tikai oponenta Tomasa Kleina atriebības nolūkā izteiktas runas.

Izskatās, ka Ērgļa sacītais tomēr nav patiesība, jo viņa parādi sniedzas vairākos tūkstošos, bet naudas aizdevējs nekautrējas izdaudzināto mūziķi nodēvēt par «prastu spēlmani».

Prasts spēlmanis?

«Vakara Ziņu» rīcībā nonākusi informācija par kādu krieviski runājošu uzņēmēju, vārdā Oļegs, kas savulaik aizdevis naudu dziedātājam Andrim Ērglim. Vaicāts par informācijas atbilstību patiesībai, vīrietis nedaudz iesvila un lika noprast, ko viņš patiesībā šobrīd domā par Ērgli. Oļegs mūziķim uz noteiktu termiņu aizdevis tieši 1500 latus, kas laikus neesot atdoti. «Viņš ir bezatbildīgs puika, kurš vispār nedomā ar galvu un nerēķinās ar citiem cilvēkiem. Es par viņu vispār neko negribu dzirdēt,» pikti noteica uzņēmējs. Vīrietis sarunā ar «VZ» apstiprināja, ka nauda Ērglim esot bijusi vajadzīga, lai dzēstu parādus par azartspēlēm. Pēc Oļega rīcībā esošajām ziņām, dziedātājs aizņēmies naudu, lai kādam citam atdotu jau ilgāk iekrātu parādu, turklāt šādu «kreditēšanās shēmu» piekopjot arī tagad. «Tas puika nav nekāds dziedātājs, viņš ir prasts spēlmanis,» rezumē Oļegs.

Pavārs — kreditors

Pirmais informāciju par iespējamo Ērgļa aizraušanos ar azartspēlēm publiskoja viņa bijušais kolēģis grupā «Cacao» ģitārists Tomass Kleins. «Zinu, ka viņam ir viena milzīga aizraušanās — spēļu automāti. Andris esot aizņēmies lielu naudas summu no kādas azartspēļu kompānijas īpašnieka un «noraustījis» šo naudu automātos. Tad, kad viņam tā nauda bija jāatdod, telefons, protams, pilnīgi nejauši bijis atslēdzies... Stāsta, ka arī šobrīd Andris no kāda Latvijā ļoti populāra cilvēka esot aizņēmies lielu naudas summu,» «VZ» pauda Kleins.

Jau iepriekšējā reizē, vēstot par Andra Ērgļa iespējamajām nedienām ar azartspēlēm un parādiem, šo informāciju netieši apstiprināja slavenais šefpavārs Mārtiņš Rītiņš, kurš puisim aizdevis naudu. Par to, cik liela summa aizdota un vai tā jau ir atdota, Rītiņš izvēlējās diplomātiski noklusēt. «Nē, nē, man nepatīk runāt par naudas un tamlīdzīgām lietām. Es šoreiz neko nekomentēšu,» no atbildēm laipni atkratījās Rītiņš.

Naudu labāk neaizdot

Aptaujājot Ērgļa paziņu loku Liepājā, paveras gan nedaudz citādāka aina. «Jā, Andrim tiešām azartspēles kādreiz bija liela aizraušanās, taču tas bija sen. Viņš ar spēļu automātiem un spēļu zāļu biežiem apmeklējumiem vairs neslimo,» «VZ» apgalvoja kāds liepājnieks, kurš vēlējās saglabāt savu anonimitāti. Arī citi pilsētnieki stāstīja, ka vismaz Liepājā dziedātājs spēļu zālēs nav manīts un arī atkarība no azartspēlēm viņam nepiemītot.

Taču noskaidrojās, ka Ērglim ir kāda cita vājība, proti, viņam ļoti nepatīkot atdot naudu. Šī iemesla dēļ uz jauno mūziķi «ar kaulainu aci» skatoties vairāki uzņēmēji un kolēģi. «Tas nav azartspēļu dēļ — viņš vienkārši neatdod parādus. Viņam naudu labāk neaizdot,» sacīja kāda cita paziņa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu