Iereibušo vīru svētkos apžēlotajai cūciņai piedzimuši mazuļi

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Cūciņai Līgai, kuru pērn Līgo dienā uz zoodārzu, piesietu saitītē, nogādāja trīs iereibuši vīrieši, nespējot viņu nokaut, šopavasar piedzimis ducis sivēnu.

Trīs no viņiem ap 20.jūniju pārcelsies uz dzīvi Rīgas zoodārza Lauku sētā, informēja Rīgas zoodārza pārstāvis Māris Lielkalns.

Cūciņa Līga, kura savu vārdu ieguva, jo uz Rīgas zoodārzu ar tramvaju tika atvesta tieši 23.jūnijā, dažus mēnešus pēc tam pārcēlās uz zoodārza filiāli "Cīruļi" Kalvenē, lai pildītu ciltsmātes pienākumu. 18.maijā viņa kļuvusi par gādīgu māmiņu krietnam ducim sivēnu. Visa kuplā saime jau ir pieradusi pie publikas, jo ikdienu rīta vēsumā dodas pusotru stundu atrādīties apmeklētājiem lielajā aplokā.

Lai mazie rozā rukšķētāji neapdegtu saules svelmē, dienas karstāko laiku dzīvnieki pavada ēnainajās kūts telpās. Iecerēts, ka ap 20.jūniju trīs slavenās ruksenes pēcnācējiem paredzēts ierasties Rīgas zoodārza Lauku sētā. Tiesa, ne 11.tramvajā ar saitīti ap kaklu kā mātei, bet gan sivēnu transportēšanai piemērotā kastē, piebilda Lielkalns.

Jau vēstīts, ka pērn Līgo dienas pēcpusdienā Rīgas zooloģiskais dārzs pavisam negaidīti ticis pie jauna iemītnieka, jo trīs iereibuši vīri apžēlojušies par kaušanai paredzētu sivēnu un beigu beigās to nogādājuši zoodārzā.

Sagadījies tā, ka trīs puiši nopirkuši sivēnu, lai to nokautu un pagatavotu gardumus svētku galdam, taču skaidrā prātā nevienam nav bijis dūšas ņemt dunci rokā un padarīt sivēnam galu, tādēļ visi iedzēruši pa mēriņam drosmei. Taču jo vairāk dzēruši, jo mīkstāka sirds kļuvusi, un beigu beigās nolemts, ka sivēnu nekaus vis.

Suķim ap kaklu apsieta saitīte, un, tā kā visi bijuši iereibuši un pie stūres nav varējuši sēsties, ar visu sivēnu pie siksniņas viņi ar tramvaju braukuši uz zoodārzu.

"Tā nu puiši stāvēja zoodārza vārtos ‒ emocionāli iztukšoti un fiziski sagrauti. Tik sivēns neapzinājās stāvokļa nopietnību un centās draiskuļot," notikumus atstāstīja Lielkalns. Tad nu zoodārza darbinieki arī apžēlojušies, sivēns uzņemts eksponātu pulkā, lai pēc vakcinēšanas un oficiālas reģistrēšanas sāktu pildīt savus cūkas pienākumus Lauku sētā, kopā ar trīs tur jau mītošajiem sugas pārstāvjiem.

Izrādījies, ka sivēns ir sieviešu kārtas, un, tā kā zoodārzā ieradās 23.jūnijā, nolemts tai dot vārdu Līga.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu